MİNDERİ ISITANLARIN, MANGALDA KÜL BIRAKMAYANLARIN CHP’Sİ!
Bazılarına siyasetin mangalda kül bırakmamacasına sallamak olmadığını ısrarla söyledim, söylemeye de devam edeceğim. Ama nerede o kulak, nerede o anlayış?
Bugün CHP’nin makamlarına(!) gelen çoğu kişi, maalesef koltuğa oturur oturmaz kendini birer külhanbeyi sanıyor.
Net ifade edeyim; sokakta görseniz beraber bir bardak çay içmeye tenezzül etmeyeceğiniz insanlar, ilçe örgütlerinde yönetici olduklarında kendilerini birdenbire bulunmaz Hint kumaşı, adeta nimetten sanıyorlar.
Peki, sormak lazım: CHP’deki o mutlak butlan kararı ne oldu da birilerini anında süt dökmüş kediye döndürdü? Düne kadar asıp kesenler, bugün neden köşelerine çekildi?
Özellikle Zonguldak’taki bu ilçe örgütlerinin yol haritası nedir; bileniniz, duyanınız var mı? Niye bu derin suskunluk?
Bakın, 111 milletvekili bir araya gelmiş, bas bas bağırarak kurultay çağrısı yapmış. Bu örgütler içinde, kendi üyelerini bilgilendirmek için taşın altına elini koyan tek bir babayiğit var mı? Yok! Neden olsun ki? Birilerinin hesabı hiçbir zaman CHP’nin iktidara gelmesi olmadı ki! Onların bütün kavgası, o küçücük dünyalarındaki masa kapma telaşından ibaret değil miydi zaten?
Ereğli'nin "Delikanlı" Yöneticilerine Soruyorum...
Ereğli’de yaşadığım için doğrudan soruyorum bu ilçenin delikanlı yöneticilerine: Sizin amacınız nedir?
• Özgür Özel ile yol yürümeye devam mı edeceksiniz, yoksa Kemal Kılıçdaroğlu’na biat mı edeceksiniz?
• Yoksa, seçim zamanları, adaylıklarını kesinleştirmek için paraya boğduklarına gık diyemeyenler ya da bugün onları savunacak yüz bulamayanlar gibi korkakça bir sessizliği mi tercih edeceksiniz?
Yahu bir örgüt hiç mi tepki göstermez; önüne hiç mi bir yol haritası sermez? Milletvekillerimiz olmasa, memlekette tepkisini ölçebileceğimiz, iki kelam edecek tek bir kimse yok!
Bu ilçe başkanının, Kılıçdaroğlu’na karşı Özgür Özel’in ekibini tek kelimeyle bile savunabilecek takati neden yoktur? İnsan düne kadar kapısını aşındırdığı Veli Ağbaba’yı, Gökan Zeybek’i korumak için bile olsa tek bir satır açıklama yapmaz mı? Bunlar daha dün sizin efendileriniz, kapısı tıklanacak "ağabeyleriniz" değil miydi? Şimdi adamları ihraç edecekler; çıksanıza! Sahip çıksanıza!
Hayrola? Sahip çıkmak isterseniz eski defterlerin açılmasından mı korkuyorsunuz yoksa?
Eğer bunu yapmıyorsanız, çıkın Kılıçdaroğlu’nu savunun o zaman! "O da bizim genel başkanımız, bu partide öyle veya böyle emekleri var" deyin. Onu da mı yapamıyorsunuz? Sebep?
Ne yardan ne serden vazgeçebiliyorsanız, o koltukları meşgul etmeyin, istifa edin! İstifa etmek de bir tepkidir, bir duruştur. Yoksa tepeden gelecek bir kararla görevden alınmayı mı bekliyorsunuz?
Sahi, siz neyi bekliyorsunuz?
Çapınız Ancak Bu Kadar!
Belki de içinizden şu kurnazlığı yapıyorsunuz: “Taşın altına elini sokup seslerini yükselten Deniz Yavuzyılmaz ve Eylem Ertuğrul’u yer bu Kılıçdaroğlu; nasıl olsa bizim ağamızın da vekillik yolu açılır” deyip sinsice sessiz kalmayı mı tercih ediyorsunuz?
Açıkçası, sizden her bir halt beklenir de ondan soruyorum bunları!
Butlan kararını bahane edip basın kuruluşlarıyla bile diyaloglarını kesen, ödemelerini bile bu bahaneyle yapmama kararı alan örgütlerden çok mu şey bekliyoruz biz?
Arkadaş; partimize şu kadar üye kazandırdık deyip caka satmakla, üye yapmak için kentin göbeğinde şov yapıp halay çekmekle CHP’lilik olmayacağını sizin gibi yeteneksizlere kaç defa anlatacağız?
CHP’lilik işte böyle fırtınalı günlerde belli olur. Tepkini aslanlar gibi göstereceksin! O tepki benim fikrime aykırı gelse de göstereceksin ki, ben de örgüt olarak, üye olarak senin boyunu posunu göreceğim.
Ama sizde nerede o yüreklilik! Nerede sizde o basiret!
Ağababanız "sus" der susar, "konuş" der konuşursunuz. Sizin çapınız ancak bu kadar! Sadece klavye başında yazılı açıklamalarla beylik ve süslü laflar sarf etmeyi adamlık sayarsınız.
Yemin ediyorum, bu yaşanan olaylar başka bir partinin başına gelseydi, şimdiye tüm ilçe başkanları üyelerini arkalarına almış, cadde cadde, sokak sokak yürüyorlardı.
Ama siz sakın istifinizi bozmayın! Oturun oturduğunuz yerde; aman dikkat edin de o üzerine tünediğiniz, ısıttığınız koltukların minderleri soğumasın!
MİNDERİ ISITANLARIN, MANGALDA KÜL BIRAKMAYANLARIN CHP’Sİ!
Altan Akçakese
Yorumlar