Yasak olmasına rağmen Ege Doğa Firması Ereğli bölgesinde Cüruf ayrıştırma işlemine devam ederken bu işlemleri bazen Erdemir içinde, bazen tarım arazilerinde, bazen taş ocağı diye gösterilen yerlerde yaparken en sonda Alaplı OSB içinde kurulan ve Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç’a ait Asansör firması içinde yaptığı öğrenilirken tarım arazileri zehirlenmelere devam ediyor. Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç tarım arazilerinin kirlenmesine göz yummayı bırak bu işi kendi firması içinde yapması tepkilere neden oluyor.
KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI POSBIYIK BU İŞİN NERESİNDE?
Cüruf ayrıştırma işlemi ile tarım arazileri ve içme suları zehirlenirken Ege Doğa Firma sahibi Erdoğan Erdem milyonlar kazanıyor. Çevredeki vatandaşlar durumdan şikayetçi olduklarını belirtirken Ege Doğa Firma yetkililerinin bazı kurumlara para dağıttığını ve bu yüzden kimsenin hiç bir şey yapmadığını belirtti. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Erdemir’in içinde cüruf ayrıştırma tesisinin kurulmasına ve bu cürufun Ereğli bölgesinde tarım arazilerine dökülmesine hala neden göz yumduğu ise hala kamuoyu tarafından merak ediliyor.
POSBIYIK’IN PRENSİ YAŞAR EROĞLU
Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç Alaplı OSB içinde kurmuş olduğu asansör fabrikasının içinde yasak olmasına rağmen cüruf ayrıştırma işlemi yaptığı haberleri üzerine yeni iddialar ortaya atılırken Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın prensi diye tabir edilen Yaşar Eroğlu’nun da işin içinde olduğu belirtildi.
Alaplı OSB için de kurulan bütün fabrikaların fiziki yapılarının yapımını üstlenen TEKAY firmasının sahibi Yaşar Eroğlu’nun  OYAK’a bağlı Ereğli Demir Çelik Fabrikası’nın cüruf işini her yıl farklı firmalarla ihalesiz alan Erdoğan Erdem ile ilişki boyutu ve bu ilişki sonrası mal varlığının hızlı bir şekilde artması dikkatlerden kaçmadı. Alaplı OSB İçinde şuana kadar yapılan ve yapım aşamasında olan fabrikaların inşaatını TEKAY firmasından başka hangi firmaların yaptığı merak ediliyor. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın prensi ve manevi oğlu olarak tanınan Yaşar Eroğlu’nun yine bu dostluk ve yakın ilişki sayesinde belediyelere parke beton ve diğer iş kollarında hayali fatura kestiği de iddia ediliyor. 
Alaplı OSB içinde yaşandığı iddia edilen bu yolsuzluk iddiaları üzerine Alaplı OSB Yönetiminden de  açıklama bekleniyor.

Editör: TE Bilisim