Zonguldak Belediye Başkanı Alan’ın gazetecilerle yaptığı basın toplantısında Elmas TV Haber Müdürü Ergin Özkul’un sorularına yanıt vermek yerine, "Soruları patronun sorduruyor" iddiasına Akın Kavi sosyal medyadan sorduğu sorularla cevap verdi.
Akın Kavi'nin paylaşımı şu şekilde;
Sayın Belediye Başkanı Dr. Ö. Selim Alan; Duydum ki bugün basın açıklamanda, haber müdürüme sorduğu sorular karşısında cevap vermek yerine; "Anlıyorum patronun sorduruyor"demişsin. İlk önce benim sana soru sordurduğum yalan. Kaldı ki soru sordukmak için kimseye ihtiyacım yok! Bu şehirde yaşayan vatandaş Akın Kavi olarak bir kaç soru sorabilirim...

1- Bana Halk Otobüslerini işlettiğim zamanda şuanki teşkilat başkanına sahibi olduğum medya kuruluşundan iftira atmam için ne teklif ettin? Fetocu diye haber yaptırmamı  istediğin şuan ki Ak Partinin içindeki yöneticileri açıklayabilirmisin?

2- Belediye çalışanı işçilere Ocak ayında vermen gereken zammı Mayıs ayında verdiğin, geriye dönük farkı ve bayram ikramiyesini vermediğin, 6. ayda gelen asgari ücret zammından sonra belediye işçisine Türkiye’de ki belediyeler arasında en düşük maaşı (5.700) verdiğin, çalışan kardeşlerimizin mesaisini bile vermediğinin iddiaları varken, kendine yakın çalışanların mesai ücreti adı altında maaşlarının şişirildiği iddiası ne söylemek istersiniz?

3- Özel kalem adı altında geldiğin günden beri harcamalarınızı açıklarmısınız. Çikolata ve baston icin belediyenin kasasından ne kadar çıktı?

4- Özel hayatınız tabiki bizi ilgilendirmez fakat, aile fertleriniz için gayri ahlaki yazılar kaleme alan bir şahıs ile aynı okey masasında buluşmanızın size maliyeti ne kadar olmuştur. Parayı ilgili şahsa zarf içerisinde belediye personelinin getirdiği iddia ediliyor, peki para belediye kasasından mı çıktı?

5- Akrabanız olan Onur Muhiddin Işık'ın Zonguldak Belediyesinde ki görevi nedir? Zira bir görevi yoksa Belediye binasında hergün ne tür temasları yürütmek için bulunmaktadır?

Akın Kavi

Editör: TE Bilisim