Kır'ın kutlama mesajı şu şekilde;

"Gazetecilerin özgürce haber yapmasını sağlamak demokrasinin olmazsa olmazıdır. İlkeli, tarafsız ve araştırmacı gazeteciliğin varlığı, ülkemiz demokrasinin ve sosyal adaletin gelişimine direkt katkı sağladığı gibi, kamuyu denetleme sorumluluğunun ve demokrasi kültürünün de yerleşmesini sağlamaktadır. Her ne kadar, AKP iktidarı yıllarında gazeteciler işsizlikle, baskıyla, cezaeviyle ve yargı sistemiyle tehdit edilmişse de, onuruyla mesleğine ve ülkesine sahip çıkan gazeteciler sayesinde, özgür ve dürüst gazetecilik adına umutlarımız kaybolmamıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, medyada tekelleşmenin önlenmesi, güçlü, yansız, ilkeli, demokratik bir medya ortamının, evrensel boyutta kabul gören kriterler eşliğinde, dünyaya açık ve çağdaş yapıda eksiksiz olarak oluşturulması hedefimizdir.

Uğur Mumcu'dan Sebahattin Ali'ye, Abdi İpekçi'ye, Metin Göktepe’ye, Hrant Dink'e kalemi kırılan tüm gazetecileri saygıyla anıyor, baskılara, zorluklara rağmen işini hakkıyla yapan gazetecilerin ve medya emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim