Millet İttifakı partilerinin son toplantısının yapıldığı ve cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklandığı 6 Mart Pazartesi akşamı, önce Saadet Partisi Genel Merkezi’nin önü, ardından da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, ülkenin dört bir yanından Ankara’ya giden CHP’lilerce dolduruldu.
13. Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonucu ne olur, bilinmez; ama CHP’liler şenlik havasında yaşanan tarihi bir ana tanıklık etmek için Ankara yoluna düşmüşlerdi.
*
Zonguldak’ın tanıdık simaları arasında o an Ankara’da kimler vardı?
Zonguldak milletvekillerini gördüğümüz için şaşırmak gereksizdi. Zaten sosyal medya hesapları, neredeyse günün her saatini anlatan bilgi ve yorumlarla bezenmişti.
Partinin Zonguldak İl Başkanı da Ankara’ya gidenler arasındaydı. Çaycuma örgütünden birkaç kişi; aralarında eski ilçe başkanı Şeref Köktürk.
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı.
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin.
Bunlardı dikkat çeken isimler…
*
Neredeyse her festival öncesi, bir sepet çilek yaptırıp genel merkezin yolunu tutan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık gitmiş miydi o gün Ankara’ya?
“İlçe Başkanı Adayı olmamı engellediniz; hiç değilse milletvekili adayı olmama müsaade edin.”, dercesine aylar öncesinden aday adayı sıfatı ile propaganda çalışmalarına başlayan, köy köy ziyaret programları düzenleyen Neriman Posbıyık…?
Ereğli İlçe Örgütü’nün favori milletvekili aday adaylarından Eylem Ertuğrul…?
Bunlar var mıydı Ankara’da?
*
Pekiyi, aralarında Hakkı Güney gibi, Neriman Posbıyık gibi destekçilerinin yer aldığı Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Platformu’nun pek kadirşinas Batı Karadeniz(!) Bölge Başkanı(!) Safiye Karaarslan neden gitmemiş o gün Ankara’ya?
Örgütler varken, çakma bir platformla sözde seçim çalışması yapmayı vadeden ve açıklamalarında; “Zonguldak halkına Kılıçdaroğlu’nu tanıtmak(!) için olanca gücümüzle çalışacağız.”, diyen Karaarslan’ın morali mi bozukmuş.
Platformun çatısı mu çökmüş, temeli mi sarsılmış?
Ne olmuş da gidememişler Ankara’ya bunlar.
*
Yeri geldiğinde; “Herkes bir parti ilçe başkanı olamaz. İlçe başkanlığı zor iştir.”, dediğimizde bize gönül koyan şanlı CHP’nin Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı ya da örgüt yöneticileri neredeymişler.
Daha dün, fi tarihinde yapılmış bir ziyarette çekilmiş, genel başkanlarının seçim otobüsünün fotoğraflarını bile paylaşarak; “Geliyor gelmekte olan” çığırtkanlığı yapan yöneticilere ne olmuş o gün?
*
Bildiğim kadarıyla koca ilçe örgütü yönetiminden Ankara’ya gidenler sadece ilçe yöneticisi Yeşim Özçelik ile 37. Kurultay Zonguldak Delegesi Türkan Eryiğit.
*
Şimdi; “Neredeydiniz?”, sorusunu sordum, diye yine kızacak mısınız bana?
Veyahut bu sorunun yanıtını benden mi bekleyeceksiniz yine?
Olur.
*
2024’te CHP’den bir kez daha belediye başkan adayı gösterilmesi bugünden mümkün görünmediği için mi Halil Posbıyık Başkan Ankara’ya gitmedi?
2019’da, sadece ilçe başkanlığına aday olmasına izin verilmediği için Kılıçdaroğlu’nu antidemokratik bir genel başkan olmakla itham eden Neriman Posbıyık, Bay Kemal’e yine mi küstü?
Safiye Hanım’ın genç yaşta adaylık hayalleri suya mı düştü, dersiniz?
Eylem Başkan’a ne oldu peki? Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandığı günün heyecanı, bir tanıdığın oğlunun nişanı kadar heyecan uyandırmadı mı kendisinde?
Hikmet Uzuner başkan, Ereğli ilçe örgütünden bört-beş kişi toplayıp Ankara’ya gidebilecek vakit bulamadı desem, abes mi olur?
*
Siz cevap verene kadar CHP tabanı benim cevaplarımla idare ediversin.
Şimdilik…