Türk siyaset tarihine en kalın harflerle yazılan 3 Mart sonrası ülke genelinde birbirinden farklı sesleri işitiyor, birbirlerine tezat yorumlar arasında sıkışıp kalıyoruz.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, kendince doğru gerekçelerle Altılı Masa’yı terk etmesinin ardından muhalif seçmen de bölündü.
Bakmayın siz İYİ Parti’nden gelen istifa seslerine; toplumun bir bölümü de karşımıza tartışma ya da iç çekişme olarak gelen gelişmelerde Akşener’i haklı buluyor.

Özellikle Ekmeleddin İhsanoğlu dayatmasını zihninden atamayan seçmen, benzer bir hatanın Kemal Kılıçdaroğlu ismi üzerindeki ısrarcı yaklaşımlarla karşılarına çıkma ihtimalinden huzursuz. Buna rağmen Cumhuriyet Halk Partisi kurmaylarının genel başkanlarına duydukları sınırsız güveni lanse etmeye devam ettikleri süreçte, partinin en önemli isimleri haline gelen İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarının da yola çıktıkları çizgide kalmaya devam ettiklerini ifade etmeleri, aynı kurmaylar için bir güç oldu.

İYİ Parti’nin yereldeki cephesi ise Akşener’in çıkışının hemen ardından, partili Karadeniz Ereğli Belediye Meclis Üyesi Sertan Kuzu’nun hem partisinden hem de görevlerinden istifa ettiğini açıklamasını konuştu.
Kuzu’nun bu tavrını onurlu bulanların sayısı fazla olduğu kadar, belediye meclis üyeliğinden istifasını gerekli bulmayanlar da yok değil.

En azından, 2019 öncesi siyasî hayatına İYİ Parti çatısı altında devam eden, aynı yıl CHP’li Halil Posbıyık’ın listesinden meclis üyesi seçilerek halkı temsil etme yetkisini kazanan Kuzu bir duruş sergiledi. 
Görüşlerini de açık açık dile getirdi.

Kuzu’nun bu hamlesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Zonguldak ve ilçelerindeki yönetici ve önemli isimlerini pek ilgilendirmemiş olabilir, diye kabul edelim; buna rağmen başta Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş olmak üzere CHP’ye hayat veren birçok ismin, genel başkanlarının yanında yer almaya devam edeceklerini bangır bangır bağırdıkları günlerde, partinin yereldeki isimleri neler düşünüyor acaba?

Net olmak gerekirse, partinin iki Zonguldak Milletvekili ile İl Başkanı’ndan birer satır okumak ya da birkaç cümle duymak isterdik.
Hiçbir ses yok.
Ünal Demirtaş da, Deniz Yavuzyılmaz da, Murat Pulat da suskun.
Ne bileyim; insan hiç değilse; “Genel Başkan’ımızın yanındayız.”, mesajı verir. “Her ne koşul ve zeminde olursa olsun muhalefet önümüzdeki seçimleri kazanacaktır.”, mesajını okumak istiyor.
Sosyal medyada başta Demirtaş olmak üzere belli isimlerin paylaşımlarını okumuyor değiliz.
Yeterli mi sizce?

Mesela, CHP dendiği zaman akla ilk gelen isimlerden biri olan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’tan tek bir açıklama gördünüz mü?
Mesele, her seçim öncesi bir sepet çilek alıp genel merkeze gitmek olduğunda boy boy fotoğraf çektirmeyi marifet kabul eden Belediye Başkanı ve onun milletvekili adayı olma hayaliyle yanıp tutuşan eşinden bir fıs duydunuz mu?

İlin en çalışkan CHP’lisi olarak gösterilen Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’dan haberi olan var mı? Görüşü nedir acaba? Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığı koltuğu kendisine gökten zembille gelen Hikmet Uzuner imzalı bir basın açıklamasına denk geldiniz mi? Kilimli, Kozlu, Gökçebey, Devrek, Çaycuma ilçe başkanlarının düşünceleri nedir, biliyor musunuz?
Karadeniz Ereğli denildiğinde milletvekili adayı olması yürekten istenen Eylem Ertuğrul, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener tarafından hedef yapılmak istenen genel başkanları Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hakkında ne düşünüyordur sizce; bilen var mı?
Ya da diğerleri… Bir çırpıda isimleri akıllarınıza gelenler…?

Belli makamlara ya da aday sıfatlarına sahip olabilmek için yeri geldiğinde kendisinden randevu alabilmek için araya dayılar(!) sokulan Kemal Kılıçdaroğlu’nu Zonguldak ve ilçelerinin aslan yürekli CHP’lileri destekliyor mu, desteklemiyor mu?
Soru bu kadar basit!