Türkiye’de faaliyet gösteren ve bacalarında filtre kullanmayarak doğanın kirlenmesine, insanların kanser olmasına neden olan 15 Termik Santrale filtre uygulamasına erteleyecek olan madde AK Parti ve MHP oyları ile kabul edildiği ve Ak Parti Zonguldak Milletvekillerinin de onay verdiği gündeme bomba gibi düşmüştü.
Oylamaya katılan Ak Parti Zonguldak Milletvekillerinin tamamı kabul oyu verirken CHP Milletvekili Ünal Demirtaş oylamaya katılmazken sadece CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz red oyu kullanmıştı.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmazı’ın termik santral açıklamalarına tepki göstererek, toplumu yanlış bilgilendirdiğini söylemesinin ardından tepkiler artmaya devam ediyor.
Milletvekili Uçar’ın açıklamaların değerlendiren Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, hodri meydan diyerek bütün vekillerine birlikte yayın yapma teklifinde bulundu.
Kendisinin elektrik mühendisi olduğunu hatırlatan Deniz Yavuzyılmaz: “Teşvik Çevre Bakanlığından değil Enerji Bakanlığından verildi, ben bunu dile getiriyorum. Ben hem elektrik mühendisi hem de milletvekili olarak teşvik ve santraller ile ilgili açıklamada bulunuyorum, halkı bilgilendiriyorum. 2018-2019 yılları arısında ay ay teşvikler veriliyor. 2020 yılında da teşvik verilmeye devam edilecek. Bakanlık gerekirse teşviği veririz, daha sonra keseriz diyor. Üstüne basarak yeniden söylüyorum, teşvik Enerji Bakanlığı tarafından veriliyor. Para aynı para bizden çıkıyor. Ben vekillere beraber canlı yayına çıkma teklifinde bulunuyorum. Hep birlikte konuşalım” dedi.
Editör: TE Bilisim