Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, bugün yağan şiddetli yağmur sonrasında açıklamalarda bulundu.

 Yağmurun bereket olduğunu ifade eden Akdemir, "Özellikle yaz yağmurlarının bahçeler için 'bizim bostan' diye tabir ettiğimiz, büyüklerimizin yapmış olduğu bahçeye ekilen soğan, maydanoz, marul gibi sebzeleri yağmur destekliyor" dedi

 Altyapısı olmayan eksik olan belediyeler için yağmurların zor geçtiğini ifade eden Akdemir, "Bizler belediye olarak geçmişi de bildiğimiz için nasıl bir adım atabiliriz diye düşünerek teknik arkadaşlarımızla yağmur öncesi oluşabilecek olumsuzluklara karşı önlemler hazırlayıp kent merkezini kontrol altına aldık. Ancak çok büyük yağmurlarda yapacak bir şey olmuyor" şeklinde konuştu.

 Geçmişte yaşanan sıkıntılardan dolayı artık hassas ve nazik davrandığını belirten Akdemir, öte yandan park ve bahçelerde bulunan aydınlatmaların gençler tarafından kırıldığını, bazı vatandaşların oturmak için kullandıkları banklara zarar verdiklerini ifade etti. Ailelerin gençlere sahip çıkmaları konusunda çağrıda bulundu. Bu masrafların belediyenin cebinden çıkmadığını halkın cebinden çıktığını belirten Akdemir, "Lambaları kırmak oyun parklarındaki kaydırakları kırmak iş değildir." Diyerek gençleri duyarlı olmaya davet etti.

 

Editör: TE Bilisim