Enerjisanın, altyapı ve üstyapı yatırımlarını periyodik olarak yapması ve iyileştirme çalışmalarını zamanında tamamlaması gerektiğini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı, “Hazırlıklar fırtınadan bir gün önce değil aylar öncesinden yapılır” dedi.  

17 yıllık kocası kuzeniymiş! 17 yıllık kocası kuzeniymiş!

Şirket emekçilerinin olumsuz hava koşullarında büyük bir gayretle çalıştıklarını ancak yatırımların zamanında yapılmaması nedeniyle yaşanan enerji kesintilerine bir yere kadar müdahale edebildiklerinin altını çizen Yavuzyılmaz, “elektrik dağıtımından sorumlu şirketin, sağanak, sel, fırtına gibi durumlarda ilave tedbirleri alması yerinde bir karar. Ancak olası arızalara, enerji nakil hatlarında kopmalara karşı çok daha öncesinde gerekli hazırlıkların yapılması gerekiyordu” diyerek şunları söyledi:  

Geçtiğimiz hafta yaşanan fırtınada, elektrik kesintileri nedeniyle birçok mahalle ve köye enerji verilemedi. Vatandaşlarımız soğuk havada ısınamadı, günlerce elektriksiz kaldı, birçok ihtiyaç giderilemedi. Benzer durumları geçtiğimiz yıllarda da yaşadık, sorumlu kurumları defalarca uyardık, sorunu Meclis gündemine taşıdık, yapmaları gereken yatırımları sürekli sorguladık. Biliyorsunuz ki elektrik günümüzde artık su gibi ekmek gibi ihtiyaç. Elektriğin olmadığı bir ortamda hayat bitiyor. 

İlimizde, elektrik dağıtımından sorumlu Enerjisanın, bugün etkisini göstermeye başlayan fırtına öncesinde Zonguldak’a takviye personel sevk ettiğini, ekip ve araçlarıyla teyakkuza geçtiğini biliyoruz. Ancak, önlemler fırtınadan bir gün önce değil aylar öncesinden alınır. Şirket emekçileri, zorlu hava koşullarında büyük bir gayretle çalışsalar da bir yere kadar yetişebilirler. Fırtınalı bir havada sahada çalışmanın ne denli mümkün olacağını Enerjisa da biliyor. Sağanak, sel, fırtına gibi durumlarda ilave tedbirleri alması yerinde bir karar. Ancak olası arızalara, enerji nakil hatlarında kopmalara karşı çok daha öncesinde gerekli hazırlıkların yapılması gerekiyordu.

Sorun yaşanabilecek hatları merkezden beslemek için alternatif enerji senaryolarının çalışılması gerekiyordu. Yani elektrik şebekesini tüm risklere karşı kontrol etmek, direkleri, teçhizatları, ekipmanları eskimişse değiştirmek, hatlara zarar verebilecek ağaçları budamak, uygun koşullardaki hatları yer altına taşımak gerekiyor. Yani bu tür önlemler fırtınanın hemen öncesinde değil, aylar öncesinden yapılması gereken çalışmalar. Bu nedenle geç alınan önlemler önlem değildir. Yaşanan enerji krizini, halkla ilişkiler çalışması yaparak kapatmak da mümkün değildir. 2023 yılında vatandaşlarımıza bu hizmet kalitesizliğini reva olarak görülmesini kabul etmiyoruz. Şehrimize yeterli yatırımları yapılıncaya kadar Enerjisa başta olmak üzere, enerjinin sevkinde ve hizmet kalitesinde sorumluluğu olan tüm kurumları bir kez daha göreve davet ediyorum. Bu son olsun. Enerjinin başkenti Zonguldak hak ettiği hizmeti alıncaya dek konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz

Kaynak: Haber Merkezi