ZONGULDAK'ta 57 yaşındaki Huriye Kısa'nın, eşi 63 yaşındaki Muhammet Kısa'yı başına odunla vurarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu olarak yargılanmasına devam edildi. Tanık olan sanığın çocukları Rıza ve Dursun Kısa, diğer kardeşleri Ergin Kısa'nın babalarını öldürdüğünü kendilerine itiraf ettiğini ileri sürdü.

Ereğli İlçesi Alacabük Köyü’nde oturan Muhammet Kısa, geçen yıl 19 Haziran'da 2 katlı evlerinin üst katındaki tuvalette ölü bulundu. Eşi 5 çocuk annesi Huriye Kısa, cinayet zanlısı olarak tutuklandı. Huriye Kısa'nın, Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanık Huriye Kısa'nın oğlu Rıza Kısa, babasının ölümüyle ilgili daha önce söylemek isteyip söyleyemediği şeyler olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Babamın ölümünden sonra biz jandarmada ifade verip eve gelmiştik. Ergin ve eşi yemek yiyordu. Ergin, babam ölmüş olmasına rağmen çok mutluydu ve ‘Bu benim en mutlu günüm. Bilet alırsam 19 numaralı alacağım’ diyerek babamın öldüğü tarihi kast ederek söyledi. Hatta bu nedenle neredeyse kavga edecektik. Eşi Melda ile aralarında yemek yerken taştırma çıktı. Ben bu sırada yukarıda annemin odasındaydım. Ancak pencereden sesler duyuluyordu. Ergin eşi Melda’ya, 'Sen beni de kendini de yakacak mısın?' gibi şeyler söylüyordu. Bunları kulağımla duydum."