Raporu degerlendiren MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı, raporun Türkiye ekonomisinin geleceği açısından kritik bir yol haritası sunduğunu vurguladı

İSRAFIN ÖNLENMESİNE VURGU

Aktarı, raporda israfı önleyerek kaynakların daha etkin kullanımını teşvik eden yeni bir ekonomik modele geçişin gerekliliğinin vurgulandığını söyledi ve “Bireylerden şirketlere ve devlet kurumlarına kadar tüm ekonomik aktörlerin bu süreçteki rollerine dikkat çekiliyor,” dedi.

KAYNAKLAR SINIRLI, SORUMLULUK HEPİMİZİN

Aktarı, dünyadaki zenginliğe rağmen kaynakların sınırlı olduğunun altını çizdi. 
“Çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için hepimiz sorumluluk almalıyız,” diyen Aktarı, sosyal medyanın tüketimi teşvik eden yapısının çevresel tehditler yarattığını ifade etti. Sürdürülebilir kalkınma için bireylerin, şirketlerin ve devletin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti.

KRİTİK BİR YOL HARİTASI

Genel Başkan madencilerden özür dilemelidir! Genel Başkan madencilerden özür dilemelidir!

MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı, raporun Türkiye ekonomisinin geleceği açısından kritik bir yol haritası sunduğunu vurguladı. Aşırı tüketimin ekonomik ve çevresel felaketlere yol açtığını belirten Aktarı, “Tüketim ekonomisinden kanaat ekonomisine geçiş hayati bir sorumluluktur,” dedi.

DÖNGÜSEL EKONOMİYE GEÇİŞ

Aktarı, döngüsel ekonomiye geçişin reel sektör için önemli bir adım olduğunu ifade etti. Kaynak verimliliğinin artırılmasının şirketlerin maliyetlerini düşüreceğini ve çevresel etkilerini azaltacağını dile getirdi. Kamu harcamalarının etkin kullanımı konusunda devletin de sorumluluk alması gerektiğini belirten Aktarı, dengeli bir bütçe yönetiminin önemine vurgu yaptı.

Muhabir: Ercan Demir