10 yıla yakın süredir Zonguldak’ta basın sektöründe görev yapan bir kardeşiniz olarak adalete olan güvenimi hiç kaybetmedim. Adaletin bir gün tecelli edeceğine inancım tam olduğu için belki de bugün aranızdayım ve bu yazıyı yazabiliyorum.

Ben bugüne kadar bir gazeteci olarak yapmış olduğum haberlerle ve de yazmış olduğum yazılarla şantaja uğrayan, tehdit edilenlerin hep yanında durmaya çalışan biri oldum.

Kardeşiniz olarak bir gün olsun; “Ergin bir gün sen de sevdiklerinle imtihan olur, onlar üzerinden tehdit edilir yine sevdiklerin üzerinden sana baskı kurulmak istenirse ne yaparsın?” diye düşünmedim.

Ama artık o da oldu.

Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ, nişanlımın sadece yüz mimiklerinin olduğu bir videoyu kullanarak kendisi hakkında haber yapmamam için baskı kurarak beni dolaylı yoldan tehdit etti.

Zavallılığı ve acizliği düşünebiliyor musunuz?

Benimle uğraşmak, beni alt edebilmek ve beni susturabilmek için nişanlımın 16 yaşında sadece kendi yüz mimiklerini kullanarak çekmiş olduğu bir video üzerinden bana baskı kurup beni susturmaya çalışmasındaki zavallılığı hissedebiliyor musunuz?

Ben artık hem hissedebiliyor, hem de görüyorum.

Tarzan artık zorda!

Öyle bir zorda ki, yapmış olduğu bu çirkinliklerin üzerini örtmeye çalışırken daha da çirkinleşiyor.

Güya ben nişanlımı Ali Rıza Tığ’a ceza aldırmak için kullanıyormuşum?

O zaman şu sorulara cevap ver de senin de ahlakını bir görelim Ali Rıza Tığ!

1- Sen, nişanlımın yüz mimiklerini çekerek kendini videoya aldığı görüntüyü BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya’ya attın mı atmadın mı?

2-Mehmet Çetinkaya’ya; “Bu videoyu Akın Kavi’ye at, ayaklarını denk alsınlar. Benimle ilgili haberlere devam ederlerse bakacağız” dedin mi demedin mi?

3- Yine bu videoyu 4-5 ay önce İnanış Gazetesi Yazarı Adnan Küçükvar’a gösterip; “Bak abi yine benimle ilgili haberler yapıyorlar. Bak ben de bu videoyu haber yapıp yayacağım. O Ergin ile görüşeceğiz” dedin mi demedin mi?

Sen bu sefer haddini aştın Ali Rıza Tığ!

Bir kız çocuğunun 16 yaşında çekmiş olduğu bir videoyu bile şantaj ve baskı unsuru olarak kullanabilecek kadar aştın!

Şimdi sen ahlaklısın, biz ahlaksızız öyle mi?

Unutma ki senin de bir kız çocuğun var.

Unutma ki insan oğlunun bana olmaz dediği her şey başına gelebilir.

Unutma ki bir gün sen de evlatlarınla sınanabilirsin.

Ben bize yapmış olduğun bu şantaj ve baskıdan sonra nişanlımı da alarak eşin Burçin Tığ’ın işyerine yanına gittim ama eşin bizimle görüşmek istemedi.

Ona; “Senin eşin 16 yaşındaki bir kız çocuğunun sadece yüz mimiklerini kullanarak kendini çekmiş olduğu bir videoyu sohbetlerine meze yapacak kadar ahlaksız, yine bu videoyu koca koca adamlara atarak susturamadığı bir genci baskı altına almaya çalışacak kadar aciz. Bak bu benim nişanlım. Yüzüne bak. Gözlerine bak. Bu senin de kızın olabilirdi?” diyecektim de nasip olmadı.

Belki bizi okur, belki o da bir anne olarak bizi anlar.

Pusula Gazetesi imtiyaz sahibi Ali Rıza Tığ’ın Zonguldak’ta maskesi düşmüştür. Olay artık adli mercilerdedir. Adalete güveniyoruz, güvenmek zorundayız.

Allah kimseyi kendi adaletini sağlamaya çalışma durumunda bırakmasın.

Adalet elbet bir gün tecelli edecektir.

SİYESETÇİLERE VE BÜROKRATLARA SESLENİYORUM

Kız meslek lisesini genelev ile karşılaştıran, hemşerileri seks işçisine benzeten biriyle hala yan yana gelebiliyorsanız size de yazıklar olsun.

İnsanların özel hayatlarını yazan, insanları tehdit ederek şantaj yapan biriyle hala yan yana gelip sohbet edebiliyorsanız size de yazıklar olsun.

Bu kadar haksızlığı görüp de yine de susabiliyorsanız, size de yazıklar olsun.

Bu kadar insanın itibarıyla oynayan birine hala bu şehirde bir şey denmiyorsa size, bize, herkese gerçekten yazıklar olsun!