Gazetecilik mesleğinde birlik ve bütünlüğün sağlanması, sosyal, kültürel ve ekonomik dayanışmanın arttırılması, mesleğin ve onurunun hak ettiği yere taşınması amacıyla kurulan Karaelmas Gazeteciler Derneği, Yönetim Kurulu Başkanını yeniden seçmek üzere kongre kararı aldı.

Alınan bu karar sonrası mevcut Başkan Mustafa Emen, daha önce bir dönem yapma sözü verdiği başkanlık için tekrar aday olma kararı aldığını belirtirken, bu karara saygı duyduğumu ama adaylık sürecinde en doğal hakkım olan aday olma hakkımı kullanacağımı söyledim ve Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanlığı için aday olacağımı belirttim.

Zonguldak ve ilçelerinde faaliyette bulunan ve gazetecilik mesleğini yürütenlerin içinde bulundukları sorunların çözümüne, birlik ve beraberliğin sağlanmasına yönelik çalışmalara yeni bir kan, yeni bir heyecan katmak üzere bu göreve talip olduğumu söyleyebilirim.

Gazetecilik mesleği her geçen gün toplum gözünde itibarını kaybederken, bu itibarı yeniden kazandırmak için çıktığımız bu yolda heyecanımız var, projelerimiz var ve beraber yürüyeceğimiz sağlam bir yönetim listemiz var.

Bu anlamda bizi destekleyen, bizlerin bu göreve gelmesi konusunda destek veren herkese sonsuz teşekkür ediyorum.

10 yıllık mesleki yaşantımda toplumsal menfaatleri ön planda tutarak iyi işlere imza atan bir gazeteci olmaya çalıştım.

Öyle kimsenin etkisi altına girecek bir insan olmadığım gibi doğrunun bir tane olduğuna inanan bir kişiyim. Doğruluk ve dürüstlükten ayrılmayacağım gibi haksızlıkların karşısında da bir duvar gibi durmak için bu göreve talibim.

Evet aday olduğumu açıklayalı daha 2 gün olmasına rağmen her yerden bir ses gelmesi, bizi destekleyen üyelerin eleştirilmesi aslında ne kadar doğru bir iş yaptığımı gösteriyor.

Seçim yarışını kaybetsem bile hayat yolunda edindiğim bu deneyimlerle şimdiden bir şeyler kazandığımı düşünüyorum.

Bu seçimin o yüzden kaybedeni olmayacak.

Kazananın Karaelmas Gazeteciler Derneği ve gazeteci arkadaşlarımızın olacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Bu yüzden Karaelmas Gazeteciler Derneği ismi yazılırken, bazı sıfatlarla yan yana getirilirken çok dikkatli olunması gerekiyor.

Karaelmas Gazeteciler Derneği yönetiminde birlikte çalıştığım, zaman zaman fikir ve düşünce ayrılıklarına düştüğüm gazeteci arkadaşım Batuhan Karamalak yazmış olduğu köşesinde arkamda karanlık güçlerin olduğunu belirterek, bana ve beni destekleyenlere “Karanlık Çete” demiş.

Ben kendisine de belirttiğim gibi bu tür sıfatlar ve yazılar hem demokratik bir seçim yarışına hem de Karaelmas Gazeteciler Derneği’ne zarar verir.

Bugün seçimde arkamda beni destekleyenler Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin üyeleridir.

Bugün bu görevi yapıp veya yapamayacağım konusunda kararı verecek olan yine Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin üyeleridir.

Karaelmas Gazeteciler Derneği üyelerinin bir gazeteci olduğu unutularak bir çete üyesine benzetilmesi hem beni hem de Karaelmas Gazeteciler Derneği üyelerini üzmüştür.

Kırmadan, dökmeden demokratik bir seçim olma konusunda elimizden ne geliyorsa yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Başka bir konu ise Pusula Gazetesi imtiyaz sahibi Ali Rıza Tığ’ın yazmış olduğu köşe yazısında bizleri Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni dizayn etmekle suçlayarak, Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin Pusula Gazetesi’ne karşı çalışacağından bahsetmesidir.

Gerçekten düşündürücü.

Karaelmas Gazeteciler Derneği daha önce bel altı yazılar yazan, şantaj kokan yazılara imza atan Pusula Gazetesi’ni hiç eleştirmemiş gibi bizim dönemimizde daha çok eleştirileceği konusunda bir kanı oluşturulması son derece yanlıştır.

Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak mesleğin etik ve ahlak kuralları neyse onu yerine getirmek için çalışacağımızdan, haksızlıklar karşısında sesimizi daha gür çıkaracağımızdan, mesleğe katkı olarak yapılan doğru işlerin sonuna kadar arkasında duracağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın.

Evet şimdi önümüzde bir seçim var.

Sevgili meslektaşlarım!

Hadi gelin hep birlikte meslek onuruna, toplumsal menfaatlere yakışan bir kongreyle gazetecilerin nasıl seçim süreci sürdürdüğünü tüm topluma gösterelim.