Birinci Amatör Küme Ereğli Grubunda bugün Şehit Vefa Karakurdu Stadı’nda Balıspor ile Kandilli Belediyespor geçen sene yaşanan olaylı maçın ardından karşı karşıya geldi. Küçük çaplı gerginliklerin yaşandığı karşılaşmada Balıspor 2-1 öndeyken maçın uzatma dakikalarında Kandillisporlu oyuncu penaltı kaçırdı. Kaçan penaltının ardından maç sona ererken, Balısporlu futbolcular büyük sevinç yaşadı. Maçın sonunda penaltı kurtararak takımını galibiyete taşıyan Balıspor kalecisi Mete Yağız ise tribünlere gelerek üçlü çektirdi. Bu sırada annesi Necla Yağız ise gözyaşlarını tutamadı. Anne Necla Yağız maçtan sonra soyunma odasına giderek futbolculara baklava ikramında bulundu. Gazetecilere kısa bir açıklama yapan anne Yağız: “Duygularımı anlatmakla bitmez. Oğlumla gurur duyuyorum. Son anda penaltı kurtardı. Kaç aydır bunu bekledim” dedi. 
Maçın Kahramanı 18 yaşındaki kaleci Mete Yağız ise mutlu olduğunu söyleyerek: “Geçen sene olan olaylardan dolayı penaltı kurtarırken annemi düşündüm. Sahada aslanlar gibi oynadık, çıkıp kazandık.” Dedi
Futbolcular soyunma odasının önünde galibiyet fotoğrafı çektirdi.
Öte yandan geçtiğimiz sezon Balıspor ile Kandilli Belediyespor arasında oynanan maçta iki takım futbolcuları arasında büyük kavga çıkmış birçok futbolcu ve idareci yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.

Editör: TE Bilisim