Futsal Türkiye Şampiyonası açılış törenine Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Bakanı Muharrem Akdemir, Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve daire müdürleri katıldı.

Şampiyonaya katılan takımlardan birer sporcu madenci elbisesi giyip başına baret takarak takımın başında yer alarak geçiş töreni yaptılar:

4 gün sürecek olan bu büyük organizasyonda 16 takım şampiyon olmak için ter dökecek. 224 sporcunun katıldığı müsabakalar tek devre lig usulüne göre oynanacak. Genç Erkeklerde ve Genç Kızlarda gruplarını 1'inci ve 2'nci sırada tamamlayan takımlar çapraz eleme usulü eşleşecekler. Çapraz elemlerde galip gelen takımlar final kaybedenler ise 3'üncülük ve 4'üncülük maçları oynayacak.

Erkeklerde ve Kızlarda gruplarını şampiyon tamamlayan takımlar ise 13-21 Mart tarihleri arasında İsrail'de yapılacak olan Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil etmeye hak kazanacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ve Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, etkinliğe katılan futsalseverlerin yanı sıra sporculara hitaben konuşma yaptı.

Editör: TE Bilisim