TFF 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında İzmir deplasmanında Menemen Belediyespor ile karşı karşıya geldi. İki hafta önce ligde karşılaştığı ve 3-1 mağlup olduğu rakibi Menemen karşısına sakat ve cezalı futbolcuların yanı sıra takım içinde rotasyon yapan Cahit Terzi takımı sahaya yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkardı.

Onur Eriş, Turan Yılmaz ve Mert Caymaz gibi futbolcular maça yedek kulübesinde başladı. Maça etkili başlayan Zonguldakspor rakibi karşısında dirençli futbol sergiledi. Okan Eken'in ilk yarıda topu direkten dönerken ilk yarı karşılıklı ataklarla 0-0 sona erdi.


Menemen Belediyespor maçın 48'nci dakikasında geliştirdiği atakla Veli Çetin sert şut çekti, top Okan Eken'e de çarparak kaleci Mustafa Söylemez'i kontripiyede bırakıp ağlarla buluştu. Bu golle öne geçen Menemen karşısında Zonguldakspor beraberlik golü aradı. Kırmızı-lacivertli ekipte Onur Eriş ve Turan Yılmaz oyuna İsmail İn ve Kaan Akgül'ün yerine dahil oldu. Oyun kontrolü Zonguldakspor'un eline geçmişti. Ancak Gencay Erten 64'ncü dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek ihraç edildi. Takıma büyük ihanet eden Gencay'ın atılmasıyla takım 10 kişi mücadele etmek zorunda kaldı.


Zonguldakspor'da ilk yarı Okan Eken'in topunun direkten dönmesinin ardından ikinci yarı da 10 kişi oynamamıza rağmen Emre Kara ve Tahir Babaoğlu'nun şutları direkten döndü. Maçın 78'cni dakikasında Menemen Belediyespor'un golü Umut'un ayağından geldi. Maçta başka gol olmayınca Zonguldakspor sahadan 2-0 yenik ayrılarak Ziraat Türkiye Kupası'na veda etti.



Editör: TE Bilisim