Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Lig ekiplerinden Çaycumaspor’da 10 yönetici istifa etti. Enes Eser Başkanlığı’ndaki Çaycumaspor’un istifa eden 10 yöneticinin isimleri şöyle; Eren Uzaldı, Ali Köktürk, Meriç Güneş, Güvenç Altuğ, Levent Çakmak , Serkan Oral, Mete Sağlam, Furkan Çakır, Bayram Çorbacı, Sait Altay 
İstifa eden 10 Çaycumasporlu yöneticiler istifalarının gerekçelerini açıklarken; “Bildiğiniz üzere 2022-2023 sezonu öncesinde her birimizin ayrı ayrı gönül verdiği Çaycumaspor Kulübümüz olağanüstü kongreye gitmiştir. Yapılan kongrede tek aday olarak mevcut kulüp başkanı aday olmuş ve bizlerin de dahil olduğu yönetim kurulu üyeleriyle seçilerek Çaycumaspor Kulübü başkanı olmuştur.
Öncelikle belirtmek isteriz ki, sezon başında yapılan kongrede seçilen yönetim kurulunda yer alan Çaycumalı ve Çaycumasporlu yönetim kurulu üyeleri olan bizlerin yönetim kurulunda yer almasındaki amaç, sarı-lacivert renklerine ve armasına gönülden bağlı olduğumuz kulübümüzün ilçemiz dışından bir kişi ve sözde ekibi tarafından yönetilmesinde yaşanabilecek olumsuzluklara yakından şahit olmak ve bunları Çaycumaspor camiasına gösterebilmekti. Bununla birlikte, “Kulübümüz için bir taş da biz koyalım” düsturundan yola çıkmamızdı.
Sezon başından bu yana futbolcu kadrosu ile teknik kadronun oluşturulmasından tutun yönetim kurulu içerisinde yaşanan ikiliğe, futbolcularımızın ekipman dahil birçok ihtiyacının karşılanmamasından kulüp başkanının Sayın Kaymakamımız ile Sayın Belediye Başkanımız aleyhine açıklamalarına Çaycumasporumuzu yarı yolda bırakmamak adına sabırlı davranmak zorunda kaldık. Bununla birlikte, kulüp başkanının Sayın Kaymakamımıza ve Sayın Belediye Başkanımıza yönelik yapmış olduğu saldırı niteliğindeki açıklamalarının hiçbirini en başından beri onaylamadığımızı ve birçok konuda olduğu gibi bu açıklamalardan da öncesinde hiçbir haberimizin olmadığını önemle belirtmek ve vurgulamak isteriz.
Kulüp başkanının sezon başında verdiği sözler tutulmadığı gibi Çaycumalı yönetim kurulu üyeleri görmezden gelinmiştir. Futbolcu ve teknik kadronun oluşturulması sırasında kulübümüze büyük emeği geçmiş başarılı hocalarımız ile futbolcu kardeşlerimiz kısım kısım etkisiz hale getirilmiştir. Bu yaşananlara ses çıkaran bizler de etkisiz hale getirilmeye çalışılmıştır. Ayrıca sezon başında teknik kadronun kullandığı tüm malzemeler geçen sezon takıma kazandırılan malzemeler olup, kulüp başkanı verdiği sözlerini unutarak ne maç formaları ne de antrenman malzemeleri yaptıramamıştır. Futbolcu kardeşlerimizin halen giydiği maç formaları ile kullandığı malzemeler Çaycumasporumuza gönül veren, her zaman yanında olan Çaycumalı esnaflarımız ve iş insanlarımız tarafından yaptırılmıştır.
Her defasında kulüp tesislerinde tadilat yaptığını ve yüksek bir bedel harcadığını ifade eden kulüp başkanının açıklamalarının yalandan ibaret olduğu, yapılanların ise sadece göz boyamak için yapıldığı kulüp tesislerine girildiği an açıkça anlaşılmaktadır. Ayrıca futbolcu ve teknik kadro maç başı/prim ödemeleri yapılmamış, taraftarlara verilen sözlerin de hiçbir yerine getirilmemiştir. Buna karşın kulüp başkanı Çaycumalı esnaflarımıza borçlanmaya başlamıştır. Kulüp başkanının açıklamaları ile yaşanılanlar artık katlanılamaz bir hal aldığından esnaflarımıza yapmış olduğu borçlar Çaycumalı yönetim kurulu üyeleri tarafından kapatılarak gönül verdiğimiz kulübümüze birer taraftarı ve neferi olarak desteklerimize devam etmek üzere yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğimizi bildiririz.
Kulüp tesislerine alınan ancak ücreti ödenmediği için geri alınan çay ocağının dahi  ücretini ödeyemeyen kulüp başkanının yalanlardan ve yarattığı hayal dünyasından ibaret açıklamalarını talihsizlik olarak adlandırıyor, Çaycumaspor camiasını gerçekdışı açıklamalarıyla kandırabileceğini zanneden kulüp başkanını takdirlerinize bırakıyoruz.
Bu açıklama vesilesiyle daha önce olduğu gibi yine kulübümüze desteklerini esirgemeyen ve yanında olan tüm yerel yöneticilere, iş insanlarımıza, esnaflarımıza ve aynı zamanda bizlerin de birer neferi olduğumuz cefakar taraftarımıza teşekkürü bir borç biliriz. Saygılarımızla” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim