Kulüp Başkanı Enes Eser; “Biz buraya geleceğe kadar hocamızın teknik olarak hatalı gördük. Bir takım yanlışlarının olduğunu düşündük, camia olarak bu yönde karar verdik. Cüneyt hocamızla yollarımızı ayırma kararı aldık” şeklinde konuştu.

Sarı-lacivert takım Çaycumaspor Kulubü Başkanı Enes Eser, ligin 8. haftasında deplasmanda karşı karşıya geldiği Kilimli Belediyespor karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamasında, karşılaşmada hakem hatalarının yoğun olduğunu, maç boyunca saha içine atılan ve girişi yasak olan patlayıcı maddeler konusunda karşılaşmayı yöneten hakemin duyarsız kaldığını ve iyi bir müsabaka yönetmediğini ifade etti.

Başkan Eser ayrıca, TFF’ye bu maçla ilgili gerekli müracaatlarını yapacaklarını ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Prof. Dr. Muharem Kasapoğlu’ndan ise randevu talep ettiklerini belirtti. Çaycumaspor Kulübü Başkanı Eser açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“BU HAKEMİ MAÇA ATAYAN İL HAKEM KURULUNU KINIYORUM”

“Çaycumaspor bundan sonra saha içerisinde neler yapabileceği ve görüyorsunuz ki bu kanun ve hukuklar çerçevesinde tabi ki bunun amir yapısı var. Biz gerekli mercilerde hakkımızı sonuna kadar aracayacağız. Tavır bellidir. Çaycumaspor’un çıkmasını istemeyenler, BAL Lig’inde oynamasını istemeyenler, futbol olarak bizi yenemeyeceklerini, futbol oyunu ile bu ortadadır. Çirkeflerle, yanlış hakem kararlarıyla, maytaplar atarak, oyunun önüne geçmek ve baskıyla sonuç almaya çalışacaklardır. Ben oyuncu kardeşlerimi, maçtan sonra tebrik ettim ve başlarını kaldırdım. Ben inanıyorum hem Çaycuma’ya hem de Zonguldak iline gelmiş en iyi oyuncu grubudur. Bu kardeşlerimizde olayın bilincindeler. Her ne kadar amatörde de olsalar, onlar birer profesyonel. Güveniyorum. Camiama güveniyorum. Yönetime ve Çaycuma halkına güveniyorum. Biz Allah’ın izni ile ne yaparlarsa yapsınlar, çünkü bizi daha tanımıyorlar. Nerelerde, ne gibi bağlantılarımız var, adalet ilkemiz nedir, hak arayışımız nedir, kural ve hukuk nedir, biz biliriz, bu konuda asla kayıtsız kalmayacağız. Maçta oyunculara, teknik hocamında defalarca maruz kalmasına rağmen bir kere bile anons yaptırtmayan hakemi de kınıyorum. Bu hakemi atayan İl Hakem Kurulu’nu da kınıyorum. Bundan sonra daha dikkatli olsunar. Ben başvurumu artık en üst mercilerde yapacağım. Tüm kanıtlarımla yapacağım. Yine görüntülerde olan ofsayt pozisyonuna tekrar tekrar baksınlar.”

“MÜCADALEYİ DEVRE ARASINA KADAR LİDERİĞE TAŞIYACAĞIZ”

“Bu gurubun en favori takımı biziz. Bizim oyuncularımız daha fazla mücadele edecekler. Zaten kendileri gereken uyarıları aldılar. Kendileri akıllı çocuklar. Bizde bundan sonra takım içinde ve dışında gerekli önlemlerimizi aldık. Önümüzde bir Alaplı maçı var. Alaplı’yı tebrik ediyorum, bu hafta da bize gelecekler. Biz nasıl mücadele etmemizin içerisindeyiz. Allah kısmet ederse bu hafta Alaplı ile iyi bir maç olur ve yeneceğimizi diğer hafta da Akınspor ile yapacağımız mücadeleyi devre arasına kadar biz liderliği oturtup lider olarak güvenimiz tam, yönetimizin de güveni tam. Ben oynadığımız maçtan sonra tesislerde tüm yönetimi ve oyuncu gurubunu da topladım. Biz başından beri süreci takip ettik. Sadece bu maç değil, aldığımız görüşlere göre ve analizlere göre bu noktada Cüneyt hoca ile sezon başında anlaşmıştık. Yolun sonuna kadar birlikte gitmeyi arzu ediyorduk. Çünkü bizde kendisine inandık. Ben kendisine ekip kurduğu için teşekkür ediyorum. Çünkü bende bir profesyonelim. Biz onun aldığı kararları sonuna kadar saygı duyduk. Ayrıca teknik ekibe katılan arkadaşlarımızın uzaklaşmasına neden oldu. Bizde profesyonel olanı yaptık. Hiçbirşeye karışmadık.”

“CÜNEYT HOCAMIZLA YOLLARIMIZI AYIRMA KARARI ALDIK”

“400 bin TL değerinde bir bedel söyleniyor. Böyle bir bedel yok. Kendisiyle 100 bin TL peşin, 10 bin TL maaş ve 50 bin TL şampiyonluk primi olarak anlaşmışızdır. 400 bin TL diye bir bedel yoktur. Bunu kamuoyunun bilmesini istiyorum. Biz Çaycumaspor’un parasını asla çöpe atmadık ve atmayız. Ayrıca istifa haberi duyuldu. Kesinlikle istifa haberi değildir. Bu karar kendi kararımızdır. Ayrıca kendisine yaptığımız ödemelerin ise dekontları vardır. Ayrıca ‘Hoca parasını alamadı’ gibi bu tarz açıklamalar vardır. Kendisiyle görüşmemizde böyle bir şey olmadığını ifade etmiştir. Ben zaten dekont ve belge ile konuşacağımı en başta söyledim. Ayrıca kulube ve oyuncularla alakalı herşeyi dekon ve belge ile vereceğiz. Toplamda hocaya 125 bin TL ödeme yapılmıştır. Ben yine kendisine futbol yaşantısında başarılar diliyorum. Alınan karar yönetim kurulunun kararıdır. Biz buraya geleceğe kadar hocamızın teknik olarak hatalı gördük. Bir takım yanlışlarının olduğunu düşündük, camia olarak bu yönde karar verdik. Cüneyt hocamızla yollarımızı ayırma kararı aldık. Yeni hoca arayışımız da devam etmektedir. Onuda inşallah kısa zamanda açıklayacağız. Çaycumaspor’da herkes hocalık yapmak ve futbol oynamak ister, bu konuda bir şüphemiz yok ve Çaycuma halkınında şüphesi olmasın. Ve camia olarak Cüneyt Karakuş hocamızla yollarımızı ayırdık.”

Editör: TE Bilisim