Beşiktaş ve Galatasaray'ın da kiralık olarak kadrosuna katmak istediği öne sürülen Kerem Demirbay'ın yeni takımı resmen belli oldu. Bundesliga ekibi Bayer Leverkusen, Hoffenheim'da forma giyen Türk asıllı Alman futbolcuyu kadrosuna kattığını duyurdu. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan duyuruda yıldız isim ile 2024 yazına kadar anlaşıldığı belirtildi. 

Leverkusen'in 28 milyon euroluk serbest kalma bedelini ödemesi sonrası kulüp tarihinin en pahalı transferi olarak kayıtlara geçen 25 yaşındaki orta saha oyuncusu, böylece gerçekleşmesinin ardından yaptığı açıklamada "Leverkusen, her zaman hücum futbolu oynayan bir takım. Bu oyun stili de benim için çok uygun. Takımın bir parçası olmayı dört gözle bekliyorum" ifadelerini kullandı.

KEREM DEMİRBAY KİMDİR?

3 Temmuz 1993 senesinde dünyaya gelen Kerem Demirbay aslen Zonguldaklıdır. Futbol hayatına Gelsenkirchen'de başlayan Kerem Demirbay, Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim takımında forma giyiyor.

Orta sahanın ortasında görev alan Kerem Demirbay, sol ayağını kullanıyor. 23 yaşındaki ve 1.85 boyundaki oyuncunun Hoffenheim takımıyla 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Kerem Demirbay duran toplardaki başarısı ile dikkat çekiyor.

Türkiye'nin 19, 20 ve 21 yaş altı milli takımlarında forma giyen Kerem Demirbay, 2015 Avrupa Şampiyonası'nda ise Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı'nın kadrosunda yer almıştı. Borussia Dortmund'un altyapısında yetişen Kerem Demirbay, 2013'te Hamburg'a transfer olmuştu. Burada forma şansı bulamayan Demirbay, sonraki yıllarda ikinci lig takımlarından Kaiserslautern ve Fortuna Düsseldorf'ta kiralık olarak oynamıştı. Bu sezon başında Hoffenheim'a transfer edilen Kerem Demirbay, 4 maçta 1 gol ve 1 asistlik performans sergiledi. Demirbay, geçen yıl Fortuna Düsseldorf'ta forma giydiği dönemde kadın hakem Bibina Steinhaus'a yönelik "erkek futbolunda kadınların işi olmadığına" ilişkin sözünden dolayı gündeme gelmişti.

KAYNAK: FANATİK

Editör: TE Bilisim