Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak Kömürspor ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Alan, Zonguldak Kömürspor’a sadece Zonguldak Belediyesi’nin değil, tüm şehrin destek vermesi gerektiğini ifade etti. Her sezon öncesinde Kömürspor’da maddi yönden sıkıntı yaşandığını belirten Alan, sabit gelir konusunda ise yöneticilerle görüştüğünü söyledi.

“HER SEZON BAŞINDA AYNI SIKINTILARI YAŞIYORUZ”
Başkan Alan, “Zonguldak Kömürspor Başkanı ile de yönetim ile de görüşüyoruz. Sadece bizim yapmamızla olmuyor. Geçtiğimiz sene de haykıra haykıra söyledim. Ne yazık ki Zonguldak Kömürspor’a belediye dışında destek veren bir tane kamu kurumu yok. İki sene öncesine kadar kulübün içerisindeydim. Sadece Ömer Selim Alan’ın şahsi ilgisi ve alakasıyla olacak iş değil. Zonguldakspor’un kalıcı bir geliri olması gerekiyor. Futbol aşığı bir şehiriz. Zonguldakspor hepimizi birleştiren bir ortak payda. Ama destek olmaya geldiğinde hepimiz bir mazeret üretiyoruz. Zonguldakspor iyiyken keyfimiz gıcır ama puan kaybı ya da yenilgi olduğu zaman herkesin gardı düşüyor. Ama taşın altına elini koymaya geldiğinde işadamları olsun, siyasiler olsun, yeri geldiğinde bürokrasinin bile adım atması gerekiyor. Ne yazık ki her sezon başında aynı sıkıntıları yaşıyoruz.” dedi.

“SABİT BİR GELİRİMİZİN OLMASI GEREKİYOR”
Zonguldak Kömürspor’da kurumsallaşmanın önemini vurgulayan Başkan Alan, “Öncelikle sistem oturtmamız gerekiyor. Zonguldak’a gelecek futbolcu önce tesise bakıyor. Şuan ki tesisimizin halini biliyorsunuz. Ama her şeyi Belediye Başkanı, Spor İl Müdürü halletsin isteniyor. Tamam yapalım, öncü olalım ama şehrinde bir şeyler yapması lazım. Süleyman Caner yıllardır takvim ve kombine satmaya çalışıyor. Ama artık bizim sabit bir gelirimizin olması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“BİR ŞEHRİN TAKIMI KAÇINCI LİGDEYSE, ŞEHİRDE O LİGDEDİR”
Sabit gelir konusunda bilgi veren Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, “Biz bu durumları yönetimle de Vali Bey ile de görüştük. Bunlar yıllardır görüştüğümüz konular. Ama ne yazık ki aynı çember etrafında dolanıyoruz. Aynı yerde takılıyoruz. Bundan bende, Süleyman Caner’de, yönetimdekiler de rahatsız. Bir an önce kurumsal bir kimlik ortaya konulup, hedef belirlenmesi lazım. Yoksa taşıma suyuyla bu sezonda da değirmeni döndürür, seneye yine aynı yerde oluruz. Artık bir çözüm bulunması gerekiyor. Maddi kaynaklar bulunmalı. Biz il başkanımız olsun, vekillerimiz olsun her zaman Zonguldak Kömürspor’un yanındayız. Bakanımızla görüşmeler yapmıştık. Pandemi dönemi araya girdi. Sağ olsun sayın Valimiz futbola çok sıcak bakan biri. Bizler zaten işin her tarafındayız. Zonguldak’ı seviyorum diyen herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Biz işçi Milli takımıyız. Mazeret üretmeyelim. Bir şehrin takımı kaçıncı ligdeyse, şehirde o ligdedir.” dedi.

Editör: TE Bilisim