Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Atınç Kayınova Zonguldak Kömürspor’un eski Başkanı Süleyman Caner’in malum gazeteye yapmış olduğu ‘Atınç Kayınova 150 lirayı almadan maça çıkmadı’ adlı açıklamayı yazılı bir açıklama yaparak yapılan iddiaları yalandı. 

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Atınç Kayınova bu açıklamanın gerçek dışı bir açıklama olduğunu ve yasal yollara başvuru yapacağını belirtti.

İşte Atınç Kayınovanın o açıklaması;

‘Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.
Zonguldak Kömürspor’un eski Başkanı Süleyman Caner’in malum gazeteye yaptığı “Atınç Kayınova 150 lirayı almadan maça çıkmadı” başlıklı açıklaması kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olup gerçek dışıdır. Hemen belirtmek isterim ki bu gerçek dışı beyana yönelik hukuksal süreci tüm boyutları ile başlatacağım.
Bilindiği üzere Zonguldak Kömürsporun eski adı Demir Madencilik Dilaverspor’dur ve ben de anılan tarihlerde Demir Madencilik şirketinin maaşlı doktoru idim. Yani benim maaş aldığım bir şirketten maç başı para almam vb. bir durum hiçbir zaman söz konusu olmamıştır. Yıllarca amatör kümede Üzülmez Özdemir Alışır sahasında o kulübün maçlarında Erol Demir’in yanında kulübede oturdum. Bu şartlar isim değişikliğinden sonra da aynen devam etmiştir. Aksini iddia eden müfteridir.
Sayın Caner 2013 yılında Zonguldak Kömürspor’a Başkan olmuş ve ciddi emek harcayarak takımı kısa sürede iki lig üste çıkarmak başarısını da göstermiştir. Açıklamasında ifade ettiğinin aksine ben sayın Caner’in başkanlığında kulüpte hiç çalışmadım. Onun başkanlığı döneminde Zonguldak Kömürspor ile bir ilişkim kalmadığı için tek bir maça bile çıkmadım. Sayın Caner nedenini bilemediğim ve çok da şaşırdığım bir şekilde sanki kendisinin başkanlığı döneminde doktorluk yapmış ve sezonun ortasında zor bir maçtan hemen önce para konusunu şart koşmuşum gibi hayal ürünü gerçek dışı bir beyanda bulunmuştur. İlginç olan durum sayın Caner bu beyanını ne benimle bireysel bir görüşmeye ne de bir belgeye dayandırmamakta, sorumluluğu kulüp müdürünün sırtına yüklemektedir. Çünkü benim kendisi ile bugüne kadar hiçbir zaman Zonguldak Kömürspor doktorluğu üstüne para vb. içerikli tek bir cümle konuşmam olmamıştır. Şahsıma yapılan herhangi bir ödeme olmadığı için sayın Caner’in bir belge sunması da mümkün değildir. Durum “çamur at izi kalsın”dan ibarettir. Avukat kimliği olan ve şehirde bilinen ve sevilen bir kişilik olan sayın başkanın bu gerçek dışı olan beyanını 3. bir kişiye dayandırması manidar olmuştur. Umarım hukuk sürecinde “bana öyle dedi” deyip emir kulu insanların üstüne gerçek dışı beyanlarını yıkmaz.
Zonguldak halkı şunu çok iyi görmektedir ki, Zonguldak Belediye Başkanı Selim ALAN kendisine Zonguldak için yönelttiğim her soruya karşılık bana yanıt vermek yerine kötü ve basit bir dille, hamaset dolu bir şekilde kişiliğime saldırmaktadır. İçinden geçtiğimiz günlerde de sayın Alan sorularımızı yanıtlamak yerine şahsımla ilgili gerçek dışı beyanlarla kamuoyunu yanıltma çabası içindeyken kendisine AKP’den milletvekilliği aday adayı olan, İl Başkanı olmak için Ankara’ya davet edilen sayın Süleyman Caner’in destek vermesi bizleri hiç şaşırtmamıştır. Özetle şıracının şahidi bozacı olmuştur. Şıracıya şaşırmadık da keşke bu bozacı siz olmasaydınız sayın Caner.
Sevgili Caner başkanımı hafızasını bir daha yoklamaya davet ediyorum. Dediği gibi sezonun ortasındaki bir maçta “para almadan çıkmam” diyen bir doktor varsa O DOKTOR BEN DEĞİLİM. ÇÜNKÜ BEN SEZONUN BAŞINDAN İTİBAREN KENDİSİNİN TAKDİRİ İLE HİÇ BİR MAÇA ÇIKMADIM. Sezonun hemen başında maça 2 saat kala kulüp basın sözcüsü rahmetli Akay Turhan beni aradı, şehir dışında olduğumu biliyordu, “geldin mi” dedi ben de “maç için şehre döndüğümü” söyledim birazdan oradayım dedim. Hiçbir zaman olmadığı gibi o gün de tek bir kelime para konuşmadık. Ancak 5 dakika geçmeden Akay Turhan tekrar aradı ve  “gelme Kızılay’ın doktorunu çağarmış başkan” dedi. Benim Zonguldak Kömürpor başkanı sayın Caner ile temasım bundan ibarettir. Yani maç günü bile ne sayın CANER ile ne de kulüp müdürü Muhammet Koca ile para ya da başka sebeple tek bir diyaloğum olmamıştır. Sayın Caner gerçeğe aykırı açıklamalarını ispat etmediği sürece müfteridir.
Futbol Federasyonu kayıtları ile ve kulüp hesap kayıtları ile zaten gerçekler tüm çıplaklığı ile ortaya çıkacaktır. Umarım adımı kullanıp para çekildiğine dair sahte belgeler aradan çıkmaz. Bu durumda sayın CANER için işin boyutları değişir.  
Ben 2003 yılından 2013 yılına kadar Zonguldaksporun her türlü çilesini çektim. Evimden ailemden, çocuklarımdan uzak kaldım. Çankırı’da bitlendim, Niğde’de pirelendim, Karabük’te üstüme tükürüldü, Çorlu’da kafam taşla yarıldı, Beykoz’da arkamda duran polisin yanı başındaki bir meczuptan 90 dk. küfürler yedim, Orhangazi’de yerde yatan futbolcu yüzünden hakemden küfür yedim, Gerede’de sahadan atıldım, ıslandım, üşüdüm, titredim, Gaziosmanpaşa’ya tahta koltuklu otobüslerde şehirlerarası seyahat yaptım bel fıtığı oldum… Yıllarca maç kaybettik kümeler düştük, kalp ritim bozukluğu ilaçları kullanır oldum. Hepsi ne için? Benim de bugün öğrendiğim bu 150 TL’ yi uyduranlara şimdi soruyorum, “hangi doktor 150 TL için bu çileyi çeker?”. Tek gerçek sebep var ki o da Zonguldak sevdasıdır. O kötü günlerde kim para kazandı ki ben kazanayım, el insaf.
Sayın Caner diyor ya “benden öncesini bilmiyorum” diye. Kendisine hemen öğreteyim. Birçok doktorun geçemediği Futbol Federasyonunun 3 seviyeli board sınavlarını geçip süper ligde bile doktorluk yapma belgesini edinen ben 7 gün 24 saat takım doktorluğu yapar iken sadece Zonguldak’taki maçlarda 90 dakika statta doktorluk yapanlarla beni karıştırmayasın sevgili eski başkanım.
Bugün bunları yazmak zorunda kalmaktan çok üzgünüm ama kamuoyu ile paylaşmak zorunda kaldım. İlaçsa ilaç, tıbbi malzeme ise tıbbi malzeme, tedavi ise tedavi, Ankara-İstanbul’a futbolcuyu tedaviye ameliyata getirmekse kendi aracımla şoförlük dahil her şeyi yaptım. Deplasmandan dönerken otobüste yönetici yokken kafilenin yemek paralarını bile ödediğim oldu, malzemecinin, masörün, temizlikçinin, aşçının abisi oldum. O kulübün en kötü zamanlarında her türlü çilesini çektim... Hacı DEMİR başta olmak üzere Ahmet KAYA, Şenol DEMİR, Cahit TERZİ, Uğur TERZİ, Metin KUDU, Basri KOCABAŞOĞLU, Fevzi ŞEN, Ahmet BİRDAL, Daryal YÖNDER, Erol DEMİR, Erol PESEN ve daha birçok tanınan bilinen sözüne güvenilen Zonguldaklı futbol insanı bunların hepsine şahittir. Zonguldak sevdasını ne paraya ne siyasete malzeme etmedim, etmeyeceğim de. Kim hangi aşağılık ucuz dille bana saldırırsa saldırsın ben kendimi biliyorum, bugün beni bilenlerin de il içinden, il dışından sayısız destek telefonlarını aldım. Yapan utansın, yazan utansın, söyleyen utansın.
Zonguldak Kömürsporu bile siyasi emellerine alet etme çabası içinde olan kirli ellerin bu tür girişimleri bizlerin doğru yolda olduğunun kanıtıdır ve biz Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyelerini daha da kamçılamaktadır. Cumhuriyet Halk Partisine, şahsıma ve partimizin Zonguldak Belediye Meclisi üyelerine karşı organize bir saldırı altında Zonguldak Kömürsporu siyasi emellerine alet etme çabasında olanlar yanlış yerde yanlış işler peşindedirler. Bu gerçek dışı açıklamayı yapan ve varsa yaptıran herkesle hukuk önünde hesaplaşacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.
Kamuoyuna saygı ile duyururum.’

Editör: TE Bilisim