Türkiye tarihi bir seçime giderken seçim gününe tam 35 gün kaldı.

Siyasi partiler milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna teslim ederken kesin adayların da isimleri artık kamuoyuna açıklandı.

Siyasi partileri tek tek incelemeden önce şöyle bir listelere baktığımızda Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Milletvekili Murat Kotra’nın bu listelerden çok büyük bir avantaj yakaladığını görüyoruz.  

Ak Parti’de Muammer Avcı ve Saffet Bozkurt sevinci yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine Ak Parti İl Başkanı olan Muammer Avcı milletvekili aday adayı olmamasına rağmen Ak Parti Genel Merkezi tarafından 1. Sıra Zonguldak Milletvekili adayı olarak listenin başına yazıldı. Ak Parti Zonguldak’ta yeniden şahlanma dönemine geçerken, “Ak Parti’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyebiliriz.

Cumhuriyet Halk Partisi ise yaptığı liste ile; “Ben Zonguldak’tan 2 Milletvekili dışında bir milletvekili istemiyorum” mesajı verdi. Özellikle kadın milletvekili hakkını 4. Sıradan kullanması hem CHP’li kadınları üzdü hem de yapmış olduğu bu liste ile tepkilere neden oldu.   

İYİ Parti’yi tebrik etmek gerekiyor. Yapmış olduğu liste ile kadınlara gerçekten Zonguldak’ta değer veren bir parti olduğunu bizlere gösterdi. 65 yıldır Zonguldak bir kadın milletvekili çıkartamazken İYİ Parti 65 yıl sonra Zonguldak'ta bir kadın milletvekili çıkarmaya çok yakın.

AK PARTİ…  

Ak Parti İl Başkanlığı görevine Muammer Avcı’nın gelmesiyle birlikte bir takım gizli güçler, partiyi dizayn etmeye çalışan kirli eller bu işten çok rahatsız oldu.

Özellikle Hamdi Uçar ve Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a yakın medya grubu ve gazeteler Muammer Avcı’yı Zonguldak’ta itibarsızlaştırmak için elinden geleni yaptı ama başaramadılar.

Muammer Avcı’nın Ak Parti İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifaya zorlanması ile başlayan süreci Ak Parti Genel Merkez öyle bir gördü ve okudu ki Muammer Avcı önce Ak Parti İl Başkanı oldu şimdi ise Ak Parti Milletvekilliğine en yakın isim olarak Zonguldak’ın 1. sırası kendisine verildi.

Muammer Avcı’nın kuyusunu kazanların hepsi şimdi aynı kuyuda ne yapıyorlardır bilinmez ama Avcı’nın dik duruşu Zonguldak için önemli.

Gelelim Muammer Avcı’nın bugüne kadar milletvekili adayı olmaması için yalan yanlış, algı dolu haberler yapan gazetecilere! Hüseyin Özbakır milletvekili adayı gösterilmediği gün madenci anıtında göbek atan bir arkadaş vardı hatırlıyor musunuz?

Şimdi Hamdi Uçar milletvekili adayı olamadı diye bir yerlerde ağlıyordur!

Etme bulma dünyası!

Bugüne kadar Zonguldak’ın sırtına biniyorlardı, biraz da Zonguldak bunlara binsin bakalım nasıl olacak?

Ama şunu net bir şekilde söyleyebilirim!

Gözün aydın Zonguldak!

Hamdi Uçar artık yok!

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ…

Bütün partilerin listelerini bir gözden geçirdiğimizde Milliyetçi Hareket Partisi 1.Sıra Zonguldak Milletvekili Adayı Murat Kotra diğer partilerin listesini kendisi yapsaydı bu kadar şanslı bir konuma gelemezdi.

7 Haziran seçimlerinde MHP’den Zeki Çakan milletvekili olduktan sonra MHP İlk defa yeniden Zonguldak’tan milletvekili çıkarmaya çok yakın.

Özellikle Murat Kotra’nın düzgün kişiliği ve iletişimi ile bu işin olabileceğini düşünüyorum. CHP’de 3. Sıraya dışardan bir aday getirilmesi, İYİ Parti 1.sıra adayının en çok Ereğli bölgesinde tanınması, yine AK Parti’de 3. sıranın madencilerin büyük tepkisini alan Ahmet Çolakoğlu’na verilmesi buna en büyük etken olarak gösterilebilir.

MHP’nin Zonguldak’tan bir milletvekili çıkarma şansı çok yüksek!

CUMHURİYET HALK PARTİSİ…   

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak’ta belki de tarihin en kötü bir il başkanı ile seçime gidiyor.

Çünkü CHP Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat başarılı bir il başkanı olsaydı bu liste bu kadar başarısız bir liste olmazdı.

Deniz Yazvuzyılmaz’ın siyasetteki başarısını Zonguldak’ta artık herkes kabul etti ve o da bunun ödülünü aldı ve 1. Sıra CHP Zonguldak Milletvekili adayı oldu.

Ama ikinci sıranın ben kesinlikle kadın bir adaya verilmesini bekliyordum.    

Özellikle Merve Kır’ın 2018 seçimleri sonrası yeniden 4. sıra adayı olarak gösterilmesi hem kadınlara bu kadar değer verdiğini söyleyen CHP’ye yakışmadı hem de CHP’ye gönül veren kadınları üzdü.

3. Sıra adayı olarak ise Deva Partisi’nden ithal aday olarak Doğa Şanlıoğlu’nun konulması ise CHP teşkilatına tam bir sürpriz oldu.

Seçimlere 35 gün kala Zonguldak’ı hiç tanımayan birinin Zonguldak’tan aday gösterilmesi ne kadar doğru bilemiyorum ama madem Millet İttifak’ından bir aday göstermek zorundaydınız bu Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol neden olmadı?

CHP gerçekten zor ve garip bir parti!

Kendi teşkilatı anlayamıyor ki biz nasıl anlatalım öyle değil mi?

İYİ PARTİ…

Tüm Zonguldaklı kadınların İYİ Parti’ye teşekkür etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Gerçekten Genel Başkanlarının bir kadın olması, partinin de kadınlara bakış açısının değişmesine neden olmuş.

Zonguldak’ta 1. Sıranın Evrim Balbaloğlu’na verilmesi bence kadınlara verilen değerin önemi olarak ortaya çıkıyor. Yine 5 kişilik listede başka bir kadın aday olan Renda Okay’ın da bulunması "İYİ Parti olarak biz kadınlarla bu yolda yürüyeceğiz" mesajı veriyor.

Evrim Balbaloğlu’nun işi zor ama imkansız değil.

Merkez ve Vadi bölgesinde fazla tanınmıyor fakat örgütlü iyi bir çalışma ile 65 yıl sonra Zonguldak’tan kadın milletvekili olarak meclise girmeye en yakın isim.

OPERASYON ÇOCUKLARI ÇOĞALDI!

Tabi hep seçimi konuşuyoruz diye Zonguldak’ın operasyon çocuklarını pas geçecek halimiz yok!

Zonguldak’ta bir tane tescilli operasyon çocuğu vardı şimdi ikincisi türedi.

Çünkü bunların hepsi bir operasyon sonucu ortaya çıkıyorlar.

Babasına “Genelev bekçisi” kendisine ise “Harçlık çetesi, Şantajcı, Peçeteci” yazan birinin bugün tasını yalayan birine ne denir?

Bunlarda ne ar kalmış, ne de utanma!

Bunlarda ahtı vefa da yok!

Hastalıklı ablasını “Hacı abi” diye yazdığı adam işe koymuş, bu utanmaz bugün o hacı abisine yazıyor.

Neymiş, bunların ekibinden bu saatten sonra sadece başarı çıkarmış!

Ben bu ekipten ne çıkacağını söyleyeyim tombul çocuk!

Yetişkin film yıldızı çıkar.

Şantajcı çıkar.

Karısını erkeklerin cinsel zevklerine sunan ve bunu meslek haline getirmiş bir patron çıkar!

101 Numaralı odada güzel bir film çıkar!

Evet bu konuda başarılısınız!

He bu arada aklıma gelmişken.

Sizde topa iyi vuran bir abla var ona da sor bakalım pembe tezkereli patronun ile ilişkileri nasıl gidiyormuş.

Eşinin bu ilişkiden haberi var mıymış?

Eee şantajcı, peki senin nasıl gidiyor şu partideki mavi gözlü sarışınla.

Hala sarkıntılık yapıyor musun?

Sizin yatacak yeriniz yok ya hadi bakalım…

Gün gelir bakarız o işlere de…

He bu arada da evet annem görme engelli.

Ama engelli maaşı almıyor.

Bir Köroğlu Bolu Beyi'ne yetti.

Ben de size yeterim.

Merak etmeyin!