14 Şubat 2015 tarihinden beri AK Parti Zonguldak İl Başkanlığını başarıyla yürüten İl Başkanı Zeki Tosun, İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısı ile 8 Şubat 2021 tarihinde yapılacak olan il başkanlığı kongresine tek aday olarak girecek.
Göreve geldiği günden beri 6 seçim geçiren Zeki Tosun, tüm seçimlerde il genelinde başarı sonuçlar alınmasında büyük katkı sağladı. Göreve geldiği günden bugüne zaman zaman parti içindeki muhaliflerin hedefinde olan Zeki Tosun, koltuğu 6 yıl boyunca bırakmadı. 
2 dönem İl Başkanlığının ardından, bu kongrede aday olma ihtimalini zayıf gören bazı kesimler, Genel Merkezden Zeki Tosun’un açıklanmasının ardından adeta hayal kırıklığına uğradı. 
AK Parti Zonguldak İl Başkanlığına yeniden aday olan Zeki Tosun adaylığını açıklarken, yaptığı konuşmada şunları söyledi;
"Özellikle Zonguldak merkezde yapılan yerel seçimlerde Zonguldak Belediyesini kazanarak önemli bir sorumluluk alan AK Parti, ilk 2 yılda şehrimizin kronikleşen sorunlarının hızla çözümü noktasında milletvekilinden, belediye başkanına hatta parti üyesine kadar var gücüyle çalışmaktadır. Yine AK Partili ilçe ve belde belediye başkanlarımızla birlikte ilgili bakanlıklarla sık sık görüşerek yeni yatırımların takipçisi olmaya devam ediyoruz. Zonguldak Belediye Başkanımız Sayın Ömer Selim Alan ile birlikte kısa zamanda Zonguldak şehir merkezini şantiye alanına çevirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Her ne kadar muhalefeti rahatsız etse de halkımız yaşanan değişim ve dönüşümün farkındalığıyla memnuniyetlerini her fırsatta dile getirmektedir. 8 Şubat'ta yapacağımız il kongremizle birlikte tecrübe ve yenilenmenin, yeniden başlangıcın ardından önümüzdeki dönem, Zonguldak'ımızda başlayan projelerin bitirildiği, yenilerinin başladığı 'hizmet' dönemi olacaktır. Yeni dönemin şifresi 'yeniden hizmet, yeni hizmetlerdir. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve teşkilatlarımızla birlikte seçim döneminde sokak sokak, kapı kapı dolaşarak verdiğimiz sözlerin takipçisi olarak yerine getireceğiz. Dünya geneli ve ülkemizde etkili olan pandemi koşullarının getirdiği sıkıntıların farkındayız. Her ne kadar birileri bunu siyasi fırsatçılığa çevirmek istese de bu konuda da milletimizin partimize olan güveni tamdır. Rabbim, tüm insanlığı bu musibetten ders alarak kurtulmayı nasip etsin.”

Editör: TE Bilisim