Kahvaltıya, Zafer Partisi İl Başkanı Oğuzhan Turhan, Zafer Partisi Merkez İlçe Başkanı Nazmiye Doğangaç, Kurucular Kurulu Üyesi Teşkilat Başkan Yardımcısı Batı Karadeniz Bölge Başkanı İlhan Akboğa ve gazeteciler katıldı.

Kahvaltının ardından günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan Zafer Partisi İl Başkanı Oğuzhan Turhan, “Biz Zafer Partisi olarak bildiğiniz gibi 1 sene önce kurulduk. 1 yılımızı 26 Ağutosta kutladık. Zonguldak’ta teşkilatlanma çalışmalara hız verdik. Merkez, Kilimli, Ereğli, Çaycuma ilçemizde teşkilatlarımızı oluşturduk. İlk kongremizi de yaptık. Önümüzde ki seçimlere Zafer Partisi olarak katılacağız. Bu kahvaltı organizasyonunda sizlerle biraya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlhan Akboğa başkanımızla bizlerle beraber oluyor. Kendisi de basın mensubu. Bu doğrultu da beraberiz”dedi.

Kurucular Kurulu Üyesi Teşkilat Başkan Yardımcısı Batı Karadeniz Bölge Başkanı İlhan Akboğa ise , “Arkadaşlar merhaba ben basın mesleğimin içerisinden gelen 1980 yolundan beri bu mesleğin içerisinde olan Zonguldak’ta görev yapan biriyim. Ben hep gazetecilerin meslektaşlarımın kendi cılız ışıklarıyla etrafını aydınlatmaya çalışan Ayşe böceğine benzetirim. Ben tabirim ateş böcekleri biraya gelebilse ışıklarını birleştirebilirsin ciddi bir ışık yaratır. Türkiye’de Anadolu da yerel baze televizyonculuk radyoculuk yapmak çok zor günün ekonomik şartları yükselen maliyetlerle çok zor. Yerel gazeteler birer birer azalıyor. Biz Anadolu basının içimde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmak için ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu komite çalışmalarını sürdürüyor.  Zonguldak’tan ayrılan bir İlçe olarak büyük bir coğrafyanın büyük bir ilin insanlarıyız. Yeniden o büyük Zonguldak hayalini yaşıyoruz. Emekli yaşa takılanlar tek tek bu çözülecek. Emekli maaşları itibak’ı sağlanmadığı için yaşam kalitesinin altında kaldı" şeklinde konuştu. 

Birlik beraberlik mesajlarının verildiği kahvaltı hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim