Yusuf Mar yaptığı açıklamada, İl başkanlarının ve merkez ilçe başkanının istifaya zorlanması seçimi kaybetmekte etken olduğunu belirterek şöyle konuştu; “Parti aşkıyla çalışan partilerin genelde ve yerelde genelde ve yerelde çalışmalarını sürdürmesi gerekiyor. Adaylık müracaatların da bulunan Şenol Şanal, Osman Yayla, Tahsin Erdem’in dışında aday olmaması Nedeniyle Şenol Şanal ile seçime gidilmiştir. Harun Akın’ın isminin geçmesi Ali Uzunun isminin açıklanması ve bu isimlerin anketlerle belirlenme arzuları gerçekleşmemesi nedeniyle Şenol Şanal’ın genel merkezden dayatılması nedeniyle seçmenlerimiz üzerinde tepki yaratmasına neden olmuştur. Üç aday üzerine temayül ve anket yapılmış olsaydı Seçmenlerimiz ve gönüldaşlarımızla bu seçimi çok iyi götürme şansımız doğardı.”

ŞENOL ŞANAL’IN DIŞINDA BAŞKA BİR İSİM OLSAYDI SEÇİMİ KAZANIRMIYDINIZ?

Yusuf Mar, “Üç adayın dışında müracaat almadık. Başka müracaatlar almış olsaydık Bu süreci onlarda da yürütürdük. Kemal yoklamaları çok önemlidir ve benim için kaçınılmazdır.”

PARTİ VE BELEDİYE İÇİNDE HAİN VAR MI?

Yusuf Mar; “Bunlara hain demeyelim. Ben asla bir hain  görmüyorum. Partimizde hainlik söz konusu değildir. Ancak şu vardır, arkadaşlarımız içerisinde gelişen süreçler içerisinde hoşlarına gitmeyen tutum ve davranışlar vardır. Arkadaşlarımın ve parti içerisindeki yöneticilerin bunlara en azından ders verme niteliği taşımıştır verilmeyen oylar. Hain asla olamaz Atatürk’ün kurmuş olduğu bir partiye hainlik ve vicdansızlık demektir. Böyle bir söylemin olmaması gerekiyor. Eski ve yeni herkes elele birlikte en iyisini yapmaya gayret etmiş olsalardı bu süreci en iyi şekilde görüşürdük.”

PARTİDE HİYERARŞİ SIKINTISI MI VAR?

Yusuf Mar, “Doğrudur herkes baş olmak istiyor. Herkesin böyle bir egoları ve beklentileri var. Bu beklentiler de bizleri sıkıntıya sokuyor zaman zaman. Bunu aşacağız. İleriye hep umutla bakıyoruz ve biz bu umutla yaşayacağız. Ak partiye hayırlı olsun diliyorum.”

Editör: TE Bilisim