Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi Müdürlüğüne bağlı maden ocağında 42 madencinin yaşamını yitirdiği grizu faciasında yaralı ve maden şehitlerini ocakta devam eden yangına rağmen yerin 350 metre altından çıkaran kuruma ait tahlisiye ekibine AK Parti heyeti teşekkür ziyaretinde bulundu. 
AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı, Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri TTK Tahlisiye İstasyonuna nezaket ziyaretinde bulundu. Türkiye’nin en büyük ve en stratejik arama kurtarma ekibinin faaliyetleri konusunda bilgi alan AK Parti heyeti, özverili çalışmalarda bulunana Maden Mühendisleri, Maden Teknikerleri ve Uzman Maden İşçilerine teşekkür ettiler. 
Ziyaretle ilgili bir açıklama yapan Ak Parti İl Başkanı Muammer Avcı, “Bartın-Amasra’da meydana gelen grizu patlaması sonucu Rahmet-i Rahmana kavuşan 42 Maden Şehidimizin naaşlarını, yerin 350 metre altından büyük bir kahramanlık ve cesaret örneği göstererek ailelerine teslim eden  TTK Tahlisiye ekibimizi ziyaret ederek, şehrimiz ve milletimiz adına şükranlarımızı arz ettik. Allah cc kardeşlerimizden razı olsun, sağ olsunlar, var olsunlar” dedi.

Editör: TE Bilisim