CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, mazbatası elinden alınan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun kampanyasına, geçtiğimiz günlerde 100.000 Türk Lirası bağışta bulunarak kamuoyu gündemine oturan, Zonguldaklı sanatçı Murat Boz ile ilgili olarak sosyal medya hesaplarından bir paylaşımda bulundu.
Yavuzyılmaz paylaşımında;
“Zonguldaklı sanatçımız Murat Boz’u,
İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçilmiş Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun kampanyasına vermiş olduğu destekten ötürü telefonla arayarak teşekkür ettim.
Bugün bu davranışından dolayı kutladığım sanatçımızı, sadece Zonguldaklı olduğu için DEĞİL, sadece kampanyaya yüksek meblağlı bir para bağışladığı için de DEĞİL, sadece Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanına destek açıklaması yaptığı için de DEĞİL..
Kutluyorum, çünkü:
Sanatın siyasetteki önemini ve sanatçıların demokrasi yolunda üstlendikleri misyon ve sorumluluklarının bilinciyle hareket ettiği ve İktidarın yıllardır toplumun her kesimi üzerinde kurmuş olduğu korku imparatorluğunu kıran, cesur bir sanatçı yaklaşımı sergilediği için kendisini ve bu doğrultuda düşüncelerini ifade eden tüm sanatçıları kutluyorum.”
İfadelerine yer verdi.
Editör: TE Bilisim