TBMM Genel Kurulunda, Mecliste görev yapacak olan komisyonlar ve komisyonlarda görev alacak olan milletvekilleri belirlendi.

Geçtiğimiz hafta meclis genel kurulunda gerçekleşen, komisyonların üye sayılarının ve partilere dağılımlarının belirlenmesinin ardından bugün de genel kurul komisyon üyelerinin seçilmesi için toplandı. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz önemli bir görev alarak, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonunu (KİT) üyeliğine seçildi. Yavuzyılmaz Kit komisyonunda TTK'yı ve uygulamalarını denetleyecek.

Kit komisyonunun görevi:

Sermayesinin yarıdan fazlası doğrudan doğruya veya dolaylı olarak devlete ait olan kamu kuruluşu ortaklıkların denetlemelerini gerçekleştirmektir.
İlgili denetim faaliyetleri 3346 ve 6085 sayılı kanunlar da öngörülen usuller çerçevesinde Sayıştay başkanlığınca denetlenen kuruluşların her biri için hazırlanan yıllık denetim raporları üzerinden gerçekleştirilir.

3346 sayılı kanunun komisyon denetleyici kuruluşların ulusal ekonomiye faydalı olabilmeleri için özel bir tarzda ekonominin kuralları ve ekonomik gerekler dahilinde verimlilik ve karlılık ilkeleri doğrultusunda yönetilip yönetilmediğini inceler. Bu inceleme kuruluş faaliyetlerinin mevzuatı uzun vadeli kalkınma planını ve planını uygulama programına programlarına uygunluğu yönlerinden yapılır.

Editör: TE Bilisim