Başkan Akdemir: "Karla mücadelede arkadaşlarımız başarılı bir çalışma yürüttü. Sıkıntısız olarak bu süreci atlattık. Dilaver kısmında gerçekten çok yoğun bir kar yağışı meydana geldi. Ekiplerimiz nöbetteydi sabaha kadar çalıştılar. Hatta heyelanda meydana geldi. Bu heyelanla birlikte karla mücadeleyi ve heyelana karşı da mücadelemizi yürüttük. Yollarımız açık ve hiçbir sorunumuz yok. Dileğim o ki bu kar yağışının getirdiği toprak yumuşaklığı inşallah başka bir heyelan oluşturmadan bu kış mevsimi de sorunsuz atlatırız."

Adaylık süreci hakkında bilgi veren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir şunları söyledi;
“Genel merkezimizin tutumu bu. Biz müracaatlarımızı yaptık. Zaten ben mevcut Belediye Başkan olarak sayın Genel Başkanımızla bizzat kendim bu konuyla ilgili birimdeki üst yetkililerle görüştüm, konuştum ve fikirlerimizi, beyanlarımızı ilettik. Beklemedeyiz ve ben görevimin başındayım. Vermiş olduğum sözleri halkıma ve çalışmanın bu minvalde yürütmeye çalışıyoruz.
Genel merkezde yatıp kalkacak halimiz yok. Bir sefer kendimizi anlatırız, bir sefer kendimiz dillendiririz bunun akabinde ki çalışmaları kendileri yürütürler diye düşünüyoruz. Genel merkezimiz çalışmalar içerisinde Parti Meclisi, MYK çalışmalarını yaptılar ve yapıyorlar. Bilemiyorum neden aday açıklama süreci uzadı? İnşallah 26 Ocak’ta açıklanır diye düşünüyorum.

Adaylık konusunda kendinizi yüzde kaç olarak şahsi görüyorsunuz sorusuna Belediye Başkanı Muharrem Akdemir şu şekilde cevap verdi;
“Herkes başarılı olmak için aday olur. Aday olan insanlar kesik ve kendini karşıdaki insanlardan üstün gördükleri için aday olmazlar. Öyle laf olsun diye aday olunmaz. Benim çalışmalarım, halka bakış açım bellidir. Benim belirli bir yapım var, biz hizmet adamıyız ve bunun için buradayız. Ben neden hala buradayım, herkes başka yerde dolaşırken? Çünkü halka verdiğim sözleri yerine getirmek için mücadele ediyorum. Aksi kısımlar olduğu zaman bile müdahale farklı oluyor ve bu anlamda çalışmalarımızı takip ediyorum. Bizzat yapılan çalışmaları yerinde kontrol ederek halka verdiğim sözlerin yerine gelmesi adına mücadele veriyorum.
Yani yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır ve bu her zaman böyle olmuştur. Gerçekten Zonguldak’ta bizde kalıcı işler yapmaya özen gösterdik. Kaldı ki Zonguldak hemen günübirlik işleri coğrafyası değil, kalıcı işlerin yapılması gereken bir şehirde inşallah halkımız takdir edecek, halkımız, beğenisini sandıkta gösterecektir.

Fakir maaşları hakkında açıklamada bulunan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ”Fakirlik maaşları konusunda bizde ufak tefek bir inceleme vardı, onları tamamladık. Tabii ki maliye bakanlığımızın çalışması sebebiyle kasamızı kapatıyoruz biliyorsunuz.  21 Ocak’tan itibaren kendimiz ödeme yapacağız. Çarşamba ve perşembe bu kasa açılmış olur ve fakir maaşlarını ilk etapta vereceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim