Çaycuma Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; "Son günlerde, bazı gazete ve televizyonlarda, su ücretleri bahane edilerek Belediyemiz hakkında bir algı operasyonu yürütülmektedir. Bilinçli bir şekilde diğer belediyelerin su ücretlerini çıplak ücret üzerinden duyuran bu çevreler, Çaycuma Belediyesinin kamuoyunu yanıltmaktadır. Su ücretini brüt toplam üzerinden yansıtarak kamuoyuna yansıtmaktadır.
Çaycuma Belediyesi hesap verebilir, dürüst ve ücretini faturaya yansıdığı şekliyle açıklamıştır. Açıkladığımız ücretin içinde su bedelinin yanı sıra katı atık bedeli, atık su ücreti, KDV ve CTV (Çevre Temizlik Vergisi) de bulunmaktadır. Ancak mukayese şeffaf belediyeciliğin gereği olarak, kamuoyuna su edilen diğer belediyelerin su ücretleri diğer kalemler sayılmadan, yalnızca çıplak su ücreti üzerinden duyurulmaktadır. Zonguldak ve Kozlu Belediyelerinin de içinde olduğu, bazı belediyelerde, kimi kalemler maktu olarak belirlendiği için az su kullanan vatandaşlar Çaycuma'dan çok daha pahalıya su kullanmaktadır.
Yürütülen algı operasyonunda ifade edildiği gibi Çaycuma Belediyesinin su ücreti diğer belediyelerin çok üzerinde değildir. Fiyatlar birbirine yakındır. Abonenin su kullanım miktarına dayalı olarak biri diğerinden pahalı olabilmektedir.
Ekte kamuoyunda en çok tartışılan Zonguldak Belediyesi ile Çaycuma Belediyesinin 1, 5 ve 10 ton su kullanım ücretleri tablolar halinde sunulmuştur. Esas itibarıyla belediyeler de ülkede yaşanan iktisadi politikaların mağdurudur. Maliyetler nedeniyle en temel hizmetlerini bile yürütürken zorlanmakta, istemeden de olsa hizmetlerine zam yapmak zorunda kalmaktadır. Belediyemizi karalamak için ne yapacağını şaşıran çevrelerin bu oyunu da bozulacaktır. Bilgilerinize saygıyla sunulur' denildi.

Editör: TE Bilisim