Zonguldak'ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüşün ardından vatandaşlar Madenci Anıtı önünde toplandı. Düzenlenen etkinliğe katılan Zonguldak Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Elmas TV'ye konuşarak programın organizasyonuna ilişkin bilgiler verdi. Bu sene 15 Temmuz etkinliklerinin Zonguldak ilinde düzenlenmesi organizasyonun komite başkanı olan Turgut Subaşı'nın açıklamaları şu şekilde:

Hain darbe girişimin püskürtülmesinde 251 şehidimiz var. Cenab-ı Hak'tan tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. İki binin üzerindeki gazimize şifalar diliyorum.

Bütün kamu kurumları olarak en üst seviyede bir işbirliği gerçekleştirdik

Bir haftaya yaygın bir şekilde bu milli birlik günümüzü anmaktaki asmacımız, bunu nesillere aktarmak, milli bilincimi yükseltmek, bundan ders almak, gelecekte de bu tür olayların yaşanmaması için neslimizi şuurlu bir şekilde yetiştirmektir. Bu çerçevede, Zonguldak'taki bütün kamu kurumları olarak en üst seviyede bir işbirliği gerçekleştirdik.

Etkinliklere 12 temmuzda Sanat Galerisi'ndeki sergi ile başladık. 14 Temmuz akşamında 500'ün üzerinde şehit ve gazi yakınlarına Polis Evi'nde yemek verdik. 15 Temmuz sabahı yağan yağmura rağmen, yüksek katılımla Şehitler Mezarlığı'nı ziyaret ettik, ardından, öğlen Camide şehitler anısına Mevlid-i Şerif okundu. Akşam ise Fevkani Köprüsü'nden yürüyüşle etkinliğimiz başladı.

Hiç B planı yapmadık

Biz yağmur yağma ihtimaline binaen hiç B planı yapmadık. Dedik ki, Zonguldak halkı şehitlerini anmak için yağmur da olsa, rüzgar da olsa, iklim ne kadar zor olursa olsun, alandan ayrılmayacak. Buna inandık ve B planı yapmadık.

Editör: TE Bilisim