Böyle TBMM'de Grup kurabilen iyi partinin seçime girememe riski önlenmiştir. İyi partiye geçen 15 milletvekili CHP'ye geri dönüş yapıyor. 15 Milletvekili cuma günü iyi partiden istifa ederek törenle CHP'ye katılacaklar.

CHP'den İYİ Parti'ye geçen CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş'ın tekrar CHP'ye geri döneceğini değerlendiren CHP il başkan Vekili Hakkı Güney şunları söyledi;

"15 Milletvekilimizin genel merkez tarafından cuma günü bir açıklaması olacaktır. Şu anda bize herhangi bir tebligat gelmedi. Ama cuma günü genel merkezin açıklamasından sonra biz de ona göre zonguldak il Başkanlığı olarak konuyu takip edeceğiz. 15 milletvekili demokrasi savaşı veren arkadaşlarımızdır. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu genel merkezimizin yapacağı bir organizasyondur. Biz de şu anda beklemedeyiz. 15 milletvekili arasında Zonguldak milletvekili Ünal Demirtaş'da bu demokrasi savaşında mücadele eden bir kardeşimizdir.Kendisi de dönüş yapacaktır. Biz de bunu saygıyla karşılıyoruz. Genel merkezimizin bu konudaki tebligatını bekliyoruz. "

Milletvekili sıralamasında yer bulabilecek mi sorusunu yanıtlayan Güney, "Genel merkezimiz nasıl bir karar verecek onu bilmiyoruz. Yer anlamında bir sıkıntı derken genel merkezimiz nasıl bir karar verecek onu bilmiyoruz. Tabii ki örgütlerde ona göre düşüncelerini belirteceklerdir."

Editör: TE Bilisim