Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Benim iki büyük eserim vardır; birincisi Türkiye Cumhuriyeti diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi'dir" dediği CHP 94.kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Kurtuluş Savaşı sonrasında ulusal egemenliğe dayalı, tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak isteyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ülkeyi hem yeni bir yönetim şekli hem de siyasi partilerle tanıştırdı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün önderliğinde 9 Eylül 1923'te siyasi faaliyetlerine başlayan CHP, bugün 94. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Devrek'te bir tören düzenlendi. CHP Devrek İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen tören, Cumhuriyet Alanı'nda bulunan Atatürk Anıtına çelengin konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü bir konuşma yaptı.

Bükrü, "Partimizin kurucusu, büyük önderimiz ve ilk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk ‘Benim iki büyük eserim vardır, biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir' diyerek temellerini attığı Partimizin 94. Kuruluş Yıldönümünü kutlamanın sevinci içindeyiz" dedi.

Başkan Bükrü kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamasına şöyle devam etti: "Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden bu güne Atatürk ilke ve Devrimlerinin, Cumhuriyetin, Özgürlüklerin, Demokrasinin, Emeğin ve İnsan Haklarının yılmaz bekçisi olmuştur. Ülkemizde emperyalist düzenin ve saray zihniyetinin yıkamadığı tek kale Cumhuriyet Halk Partisidir. Türkiye Cumhuriyetini ve Demokrasiyi kuran parti olarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma hedefimizde, aydınlık geleceği düşleyen halkımızla birlikte yürümeye devam edeceğiz."

Konuşmasında, ülkenin her zamankinden daha fazla CHP'ye ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Bükrü, "15 yıllık AKP iktidarının ülkeyi getirdiği nokta ortada. Ülke tam bir yangın yeri. AKP kadroları artık ülkeyi yönetemez durumdadır ve bunun bilincinde olan AKP Genel Başkanı sürekli CHP'ye saldırıp hakaretler yağdırıyor. Kendi tabanının diri tutmak adına televizyonlarda, basında sürekli birileri ile kavga ediyor. Ülkemiz gün geçtikçe itibarsızlaştırılıyor. 15 yılda gelinen noktayla ülkemiz 15 Temmuz 2016'da gerici darbenin eşiğinden dönüyor. AKP iktidarı döneminde devletin içine, TSK'nin içine yerleştirilen kadrolar bize 15 Temmuz gecesini yaşattı. Maalesef şuan ülkede iyi olan hiçbir şey kalmadı. Cumhuriyetimizin kazanımları birer birer yok ediliyor onun yerine Arap kültürü yerleştiriliyor. Ülkeyi içinde bulunduğu durumdan çıkaracak tek parti, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. CHP 94.yılında da ülkemizin, insanımızın umudu olmayı sürdürüyor."dedi.

Törene, CHP Devrek İlçe Yöneticileri, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Uzundal, Belediye Meclis Üyeleri; İsmail Külah, Faik Mekik, Mehmet Yağcı, Fatih Kıycı, önceki ilçe başkanları; Halil kodaman, Arslan Karahan, Şeref Aydınlı, gazeteci, yazarlar; Mithat Yaban, Hamit Kalyoncu, İbrahim Tığ ve partililer katıldı.

Editör: TE Bilisim