AK Parti Zonguldak il başkanı Zeki Tosun, Ankara'da gerçekleşen genişletilmiş il başkanları toplantısı ve yeni kabineyi değerlendirdi.

Tosun yaptığı açıklamada,
"24 Haziran seçimleri sonrasında il başkanlığı toplantımızı geçtiğimiz cuma günü sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte gerçekleştirdik. Her ay yaptığımız toplantı gibi bir çerçevede önce teşkilat başkanımız Mustafa Ataç başkanımızın katıldığı bir toplantı yaptık. Seçim değerlendirmesi yaptık bölge bölge, değerlendirirken Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde başarılı bir seçim dönemi geçirdiğimiz bize söylendi. Cumhurbaşkanlığı, seçimde Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy aldık. Bugüne kadar AK Parti seçimlerde ortalamanın üzerinde ilk defa bu seçimde oy almış oldu. Yūzde 46 oranında bir oy alarak üç milletvekilimizi tekrar kazanmış olduk. Bunun için sayın teşkilat başkanımız Mustafa Ataş bize teşekkür etti. Hatta Karadeniz bölgesinde de Türkiye'de 16 Nisan referandumu ndan sonra referandumda alınan oylara bakılarak yapılan karşılaştırmada Zonguldakın ikinci il olduğunu kendileri bize söylediler. Başkanlar toplantısı ‘nda ayrıca Sayın Başbakanımız veda konuşmasının ardından başarılı bir seçim dönemi geçirdiğini başarılı çıktığını söyledi ve bu bizi onurlandırdı.


Burada il Başkanlığı dışında belediye başkanlarımız kadın ve genćiik kolları başkanlarımız belediye başkanımızı il genel meclis başkanlarımız, milletvekillerimiz , bakanlarımız katıldı. Sayın cumhurbaşkanımız burada seçimi değerlendirdi. bundan sonra yeni sisteme geçtiğimizi, daha fazla çalışacağımızı, vatandaşlarımıza daha yakın temas halinde olacağımızı, tevazu ile insanlara yaklaşacağımız konusunda bize sıkı tembihlerde bulundu.

Allah'a şükür bir Zonguldak da başarılı bir seçim dönemi geçirdik. Yeni bir kabine kuruldu vatanımıza milletimize ülkemize hayırlı olmasını en başta diliyorum. Türkiye yeniden küllerinden doğmuştur. 9 temmuz 2018 tarihi tarih kitaplarında ilerde yer alacaktır. O gün Sayın cumhurbaşkanımız da yeminini ederek yeni sistemde göreve resmen başlamıştır.

Türkiye bundan sonra yeni Kümet sistemi ile birlikte cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte beraber şahlanış dönemine geçecektir. Bunları sayın cumhurbaşkanımız bize toplantıda anlatmıştır. Milletimize hayırlı uğurlu olsun. Yeni bakanlarımız ile Türkiye ekonomisi daha güzel günler görecektir. Kısacası bu dönem Türkiye'nin şahlanışı ve yeniden yükseliş dönemi olarak tarihe geçecektir.

Bu yeni sistem ile beraber süratli ve daha çabuk kararlar alınabilecek. İnşallah biz bu dönemde ile beraber eksiklikleri ve yarım kalan projeleri ve devam eden projeleri ve yapılması gereken projeler konusunda Ankara'da daha fazla çalışarak bu yatırımları kısa manda tamamlamaya çalışacağız.Tüm gayretimiz bu yönde olacaktır. Bunun için bir geçen hafta üçü ile toplantı yaptık ve inşallah bu dönemde biz daha güzel bir çalışma ile yeni hükümet sistemiyle, üç Milletvekilimiz ile birlikte canla başla çalışacağız.

Tabii bakanlarımızın dışında şimdi çalışma ofisleri kurulacak ve bunları tamamlandıktan sonra Türkiye'de başta söyledigim gibi şahlanışa geçecektir.yeni dönem ile birlikte bir de zonguldak'ta bütün eksikleri tamamlama konusunda çalışmaları da devam edeceğiz."

Editör: TE Bilisim