Tosun yaptığı açıklamada, komisyon toplantısında herhangi bir tartışmanın yaşanmadığını belirterek şunları söyledi;

“Genel merkezden gelen komisyon ile bir çalışma yapıldı. İl ve ilçeler tek tek incelendi. Komisyon başkanımız da memleketteki dağılımlara göz attı. Belediye meclisinde olması gereken kriterlerdeki insanlara bakılaraktan bir çalışma yapıldı. Bu çalışma bizim 17 beldemiz sekizde ilçemiz olduğu için kendisinin de toplantısı olduğundan dolayı uzadı. Erken bitirmek içindi gece boyu çalışmalarımızı sürdürdük. Ardından bu notları Ankara’ya komisyon başkanımız iletmiştir. Ayın 19’una kadar da süresi vardır. Kimlerin yazılacağını kimlerin listede olacağı Bugüne kadar genel merkezin yaptığı çalışma neticesinde karar verilecektir. Ayın 19 akşamada seçim kurullarına verilerek il genel ve belediye meclis üyelerimiz tespit edilmiş olacaktır. Çalışmalarımız esnasında herhangi bir sıkıntı yaşamamıştır. Yapılan çalışmalarda önümüzdeki günlerde genel merkezimiz değerlendirecektir.”

“HERKESİN KUCAKLAYACAĞI BİR LİSTE OLDU”

İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri içinize sindi mi? sorusunu yanıtlayan Tosun şöyle dedi;
“ Mahalle bazında olsun insanların tahsillerine bakaraktan bunlar yapılmıştır. Genel merkezden gelen komisyon tarafından incelenerek güzel bir liste yani herkezin kucaklayıcı bir liste olacaktır.”

“EN DOĞAL HAKLARIDIR”

İl Genel Meclisi üyeliğine adı geçen AK Partili Abdullah Karagüzel ile ilgili kamuoyunda tartışmalara neden oldu sorusuna cevap veren Tosun; “Müracaat eden arkadaşlarımıza tepki neden olacaktır. Birisi meclis üyemizdir birisi de daha önceden benim yönetim kurulu üyemdır. Bu kişilerde herkes gibi müracaatlarını yaptılar. En doğal haklarıdır. Bunu komisyon değerlendirecektir.”

Editör: TE Bilisim