AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Zonguldak'ın kurtuluş yıl dönümünü kutladı.

Tosun, Zonguldak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, vatan topraklarının işgali ve milli servet olan taş kömürünün sömürgeleştirilmesi karşısında şanlı bir direniş gösteren Zonguldak halkının onurlu ve şanlı gününü kutladığını belirtti.

Vatan topraklarını korumak için eşsiz zaferlerini Kurtuluş Savaşı ile taçlandıran Türk milletinin, bağımsızlığını, vatanını ve sahip olduğu milli servetlerinin yanı sıra değerlerini canından, malından aziz bilerek bu yolda tüm varlığını feda ettiğini ifade eden Tosun, şunları kaydetti:

"Bugün çağdaş dünyanın onurlu bir üyesi olan Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinde bu yüksek ruh vardır. Ülkemizin bugünkü kalkınmışlık seviyesine ulaşmasında, sanayileşme hamlesini tamamlamasında Zonguldak halkının 96 yıl önce verdiği ruh ve mücadele azmi ve inancı vardır. Milletçe şehitlerimizin bize bıraktığı bu mukaddes emaneti her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımakta kararlıyız. Bu vesileyle ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96 yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum."

Editör: TE Bilisim