Zonguldak Belediye Meclisi'nin Eylül ayı 2'inci oturumu sakin başladı olaylı bitti. MHP'li Meclis Üyesi Salih Alemdar kısa süren toplantı sonunda gündem dışı söz almak istedi. MHP Grup Başkanvekili Mevlüde Yalçıner de kendisine destek verdi. Alemdar ve Yalçıner'ın ısrarlarına karşın söz vermeyen Akdemir çok sinirlendi. Alemdar'ın; "Gündem dışı söz alma yasal hakkımız. Vermiyorum diyemezsiniz" sözleri üzerine el, kol hareketleri ve mimikleriyle yanıt veren Akdemir salonu terk etti. Mevlüde Yalçıner'in; "Hep böyle yapıyorsunuz başkanım" sözleri üzerine geri dönen Akdemir; "Kadın olmasaydınız ben size söyleyeceğimi bilirdim" sözleri ile tepki çekti.

Elmas TV'nin canlı yayınında yaşanan olay sonrası soruları yanıtlayan Alemdar ve Yalçıner tepkiliydi. Yalçıner; "Erkek olsaydım ne söyleyecekti merak ediyorum. Biz Zonguldak halkı için buradayız ve Zonguldak'ı temsilen buradayız. Biz burada indir kaldır meclis üyesi değiliz" dedi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Başkan Akdemir geri adım atmadı ve; "Meclisin saygınlığını korumaya çalıştım" sözleriyle yeni bir tepki dalgası yarattı.
MHP Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy başta olmak üzere sosyal medyada Akdemir'e tepkiler dikkat çekiyor. Tepki gösterenlerin arasında CHP'li kadınlar da var. CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve Kadın Kolları Başkanı Merve Kır'ın Akdemir'in hoş olmayan yaklaşımı karşısında ne yapacakları merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim