Belediye çalışmaları hakkında “4 yıldır çok güzel işler yaptık” demekle yetinen Ömer Selim Alan,  kuzenini danışmanı yaptığı ve işe gitmeden maaş alan Deniz Yavuzyılmaz’ı eleştirdi.
Son günlerde Zonguldak’ın en çok konuşulan konularının başında, CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın kuzeni Özlem Yavuzyılmaz Sökmen'i danışman olarak göstermesi ve işe gitmeden maaş alması geliyor.
Deniz Yavuzyılmaz’ı eleştirilen arasına, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’da katıldı. Alan; "Biz kendisini sayısız önerge veren, dürüstlük abidesi olarak lanse etmeye çalışıp bu tip şeyler yapıyorsa onu açıklaması lazım. Böyle bir şey varsa halk hesabını sorar" dedi. 
Danışman skandalında, Deniz Yavuzyılmaz’ı eleştiren Ömer Selim Alan’ın geçmişte de adı benzer skandalla anılmıştı.
Konuşmalarında belediyenin parasını kimseye yedirmeyeceğini söyleyen Alan’ın, hayatı boyunca Zonguldak’a hiç gelmemiş Mehmet Sinan Erdoğan isimli bir kişiyi özel kalem müdürü yaptığı, şahsın hiç işe gelmediği halde yaklaşık 5 aydır maaş ödediği ortaya çıkmıştı.
Konu ulusal ve yerel basına manşet olunca açıklama yapan Ömer Selim Alan; “Ben yaptım, ben aldım, Bakan bey de onayladı. Kiminle çalışacağıma ben karar veririm,” demekle yetinmişti.

Editör: TE Bilisim