MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan 13'üncü olağan kongrenin ardından açıklamalarda bulundu. Ayan, kendisine kongrede verdiği "Belediye ve milletvekili" sözünün hatırlatılması üzerine, "Şimdi bunun için bir rakam çıkarmaya gerek yok, afaki olabilir. Ama 1 Kasım'da kaybedilmiş olan milletvekilliği geriye alınacaktır" dedi. MHP'nin eninde sonunda belediyeyi alacağının altını çizen Ayan, "MHP çaresiz kalan Zonguldak'ın umudu haline geldi. Sözümüzün arkasındayız!" diye konuştu.


"ÇARESİZ ZONGULDAK'IN UMUDUR; MHP"

Kongreden sonra ilk açıklamalarını yapan MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, "MHP 13'üncü Olağan kongremiz yoğun katılımla bizleri ziyadesiyle memnun edecek şekilde tamamlandı. Başta Zonguldak'ımıza ve ülkücü geleceğe hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Hoşumuza giden kısmı ise salonumuzda STK'larımız, muhtarlarımız ve hemşerilerimizin orada bizleri izlemesiydi.  MHP'ye olan teveccühün, güvenin tarafımızdan tesis edildiği halkımızca da tescil edilmiş olmasıdır. 15 yıldır AKP iktidarı ve CHP'deki yerel yönetim anlayışının Zonguldak'ı memnun etmediği ve yeni arayışlara girildiğinin göstergesi oldu. Görünen o ki bu umut kapısı da MHP'dir. Ustalık dönemi dediğimiz şu dönemde Zonguldak'ta girilmedik mahalle, ulaşılmadık köy, sıkılmadık el kalmayacak. Ne söylediğimin farkındayım. O gün ben salonla sözleştim. Belediyeyi almak istiyorum. Var mısınız? Dedim. ‘Varız' dediler… Milletvekili çıkaracağız var mısınız? Dedik. Ona da ‘Varız' dediler. Söz vermedim. Biz, karşılıklı sözleştik. Bunu tek başıma yapamam. MHP çaresiz kalan Zonguldak'ın umudu haline geldi. Sözümüzün arkasındayız!" diye konuştu.

"KAYBEDİLMİŞ OLAN GERİ ALINACAK"

MHP'nin, Zonguldak Belediyesini eninde sonunda alacağının altını çizen Ayan, "2015 Haziran ve 1 Kasım seçim süreçleri boyunca partimize karşı sosyal medya aracılığıyla hakaret seviyesine varan ithamlarda bulunanlar haricinde muhalefete düşmüş, bizlere gönül koymuş herkesle kucaklaşacağız. Zonguldak Belediyesi'nin alınması nihai hedefimizdir. 16 yıl aradan sonra il başkanlığımız döneminde yapmış olduğumuz güzel liste çalışmasıyla başardığımız şey en güzel örnektir. Olmayacak diye bir şey yok. Geniş kapsamlı kamuyu araştırmalarıyla milletvekili yine çıkartacağız. Şimdi bunun için bir rakam çıkarmaya gerek yok, afaki olabilir. Ama 1 Kasım'da kaybedilmiş olan milletvekilliği geriye alınacaktır. Milletvekilliğini kazanmak şuan bizim için Zonguldak belediyesini kazanmaktan daha basit görünüyor. Belediyeyi almak tabi ki zor bir süreç. Bunun farkındayım ama alınmayacak diye de bir şey yok. Yaşanabilir bir Zonguldak arzuladığımızı hepimiz biliyoruz ve bunu gerçekleştirmeyi taahhüt ederek alacağız" ifadelerini kullandı.

"GAZİPAŞA, PARİS HAVASINDA OLMALIDIR"

Zonguldak Belediyesi'nin MHP'ye geçtiği takdirde yapacakları projeyi paylaşan Ayan, "Zonguldak'ta kırılması gereken tabular var. Neresine el atsanız elinizde kalıyor. TTK yapısıyla, milli emlak kanalıyla bazı yerlerde sıkıntılar oluyor. Dirayetli bir başkanlık ve meclis üyeliğiyle birlikte vatandaşlarımıza izah ederek öncelikle mahalle arasındaki yollar… Bunlar ömür törpüsü, bunlar eziyet! Gazipaşa Caddesi Paris havasında olmalıdır. Yani artık trafik akışı durdurulmalıdır. Zonguldak Limanı'nın doldurularak merkezi alanın genişletilmesidir. Karayolları yapamıyorsa belediye imkanlarıyla viyadük çalışması yapılarak; dışardan gelen insanlara karşı ‘işte budur' dedirtmeliyiz. Maliyetli ancak aşılmayacak bir şeyden bahsetmiyoruz. Karabük Belediye Başkanıyla görüştüğümüzde diyor ki, "Benim belediyemin geliri Zonguldak'ınkinden 3 kat daha az ve yaptığımız faaliyetler ortadadır" Halkımızla birlikte Zonguldak'ı yönetiriz." Dedi.

"BAŞKANIN DÜŞÜNCESİ BİZİ BAĞLAMIYOR"

Önceki Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak'ın ve Vali Ali Kaban'ın Gazipaşa Caddesi'ni trafiğe kapatmasına karşı çıkan Akdemir hakkında görüşlerini sorduğumuz ayan, "Muharrem Başkanımızı çok seviyoruz. O öyle düşünmüş olabilir ama bu bizi bağlamıyor. Şehrin tek bir caddesi var. Bu cadde trafiği kaldırmıyor. İnsan yoğunluğunu ve doğalgaz hatlarını taşımaya çalışan bir yoldan bahsediyoruz… Bu cadde problemlidir. Esnafla konuşarak ki ben inanıyorum hepsi bu projeyi destekleyecektir, cadde trafiğe kapatılmalıdır. Muharrem Başkanın zaten bizim gibi düşünmediği ortada kendisine saygı duyuyoruz ama şehir için mega projeler düşüyoruz. Misafirim geldi Isparta'dan ve dedi ki, "Önü mavi arkası yeşil ama hiçbir bakım yoktur" Bunları duymak bizleri üzmüştür. Biz, bunları Zonguldak için yapmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim