Zonguldak siyasetinde her dönem olduğu gibi şişirme adayların sesleri aday olmayı hak edenlerden daha fazla çıkıyor.

Bugüne kadar içinde oldukları kurum dışında kamuoyunda karşılık bulan bir çalışmaya imza atmamış, toplumda karşılık bulacak sorumluluklardan kaçmış isimlerin başta Ak Parti  ve CHP olmak üzere siyasi partilerde aday adayı olarak özgüven patlaması yaşaması dikkat çekiyor. Özellikle reklam kokan haberler ve özel videolar üzerinden kendilerini pazarlamaya çalışan isimlere sesleniyoruz.

Bir

Bugüne kadar toplum menfaatine yönelik neler yaptınız onları anlatın. Çalıştığınız kurumlarda aldığınız görevlerin yanında toplum adına hangi riskleri aldınız. Hangi konularda halkın menfaatine adımlar atılmasını sağladınız. Hangi konuda sonuca etki ettiniz?

İki

Şişirme haberleri yaptırmak için harcadığınız paraları eğitime ve tedaviye muhtaç insanlarla paylaşmış olsaydınız bu topluma daha fazla faydalı olurdunuz. Bugüne kadar kimi kucakladınız da bundan sonra halkı kucaklamayı vaad ediyorsunuz?

Üç

Belediye başkanlığı, sizin çelik çomak oynayacağınız oyun bahçesi değil. Belediye Başkanlığı sizin eşe dosta ihale dağıtarak seçim harcamalarını karşılayacağınız, üzerine birkaç milyon kazanabileceğinizi düşündüğünüz iş kapısı değil! Buralar ünvan kapısı değil. Bugüne kadar ticari ve siyasi yaşamında doğru dürüst tutunamamış isimlerin siyaset makamlarını ve medya gündemini işgal etmeye hakkı yok!

Dört

Her vatandaşın aday olmak hakkı var. Bu hakkı sonuna kadar kullanabilirsiniz ancak kendinizi elinde sihirli değnek bulunan birileri gibi göstermekten vazgeçin.

Belediye başkanlıklarını meslekler değil kişiler ve kişilikler yönetiyor. Belediyelerin ve belediyeciliğin sorunları belli. Farkınız fiyatınız olmasın. Farkınız varsa kamuoyu zaten sizi bu görevlere taşır.

Bizi kandırmaya, halkı ve medyayı salak yerine koymaya kalkmayın...

 

Editör: TE Bilisim