Ak Parti içinde yakın dostluklar oluşturan Serkan Aycı Zonguldak Belediyesi’ne eşi üzerinden doğrudan temin ile bir çok işe imza attığı iddia edilirken, 2019 yılında da Zonguldak Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü tarafından doğrudan temin ile alımların bir çoğunun Serkan Aycı’nın eşi Pelin Aycı’nın şirketi Fikir Ajans’ın aldığı belirlenmişti. 
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan o dönem doğrudan alımları yandaşlarına yaptığı yönünde tepkiler toplarken, yine Serkan Aycı’nın doğrudan teminlerle Zonguldak Belediyesi’ne bir çok iş yapmaya devam ettiği İddia edildi.  
2019 yılında Aycı Promosyon ile Fikir Ajans şirketi tarafından doğrudan satın alma yoluyla yapılan iş ve işlemlerde açıkça usulsüzlük yapıldığını ifade eden Zonguldak Belediyesi CHP Grup sözcüsü Atınç Kayınova’ın, “Her iki şirketin eski ortaklık yapısı ve ortaklarının akrabalık bağı ve üçüncü firma olarak hep aynı firmanın teklifinin dosyaya sunulduğu göz önüne alındığında, doğrudan teminlerin adrese teslimi yapıldığı ve rekabet koşullarının hiçbir şekilde oluşturulmadığı, bu iki firmanın istedikleri fiyattan belediyeye mal ve hizmet sağladıkları aşikardır. Ve bir kamu zararına neden olunmuştur. Bu olayı yargıya da taşıyacağız” ifadeleri uzun süre kamuoyunda konuşulmuştu.

Editör: TE Bilisim