CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Çorum'da büyük bir katılımla düzenlenen Şeker Mitingi'ne katıldı ardından ise antik uygarlık mirasına sahip Alaca Höyük, Boğazkale`de Hattuşa ve Yazılıkaya'yı ziyaret etti.

Mitinge ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Turpcu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Şeker Vatandır Vatan Satılamaz" mitingindeki konuşmasının bir Türkiye resmi çizdiğini belirterek konuşmanın "vatanı vatan yapan Rize'nin çayıdır, Zonguldak'ın kömürü, Karadeniz'in fındığıdır. Bu vatanda üreteceğiz, bu vatanda hakça bölüşeceğiz. Bizim asıl hedefimiz budur " kısmının hükümete ders niteliğinde bir mesaj verdiğini söyledi.

Milletvekili Turpcu'nun açıklamasının devamı şöyle: "Emperyalizm, ülkeyi sadece silahla, tankla, tüfekle işgal etmez. Eskiden öyleydi.  Günümüzde ise emperyalistler topraklarınızı fiilen işgal etmeye gerek duymazlar ama size ait olanı, sizin kaynaklarınızı, öz varlıklarınızı elinizden alırlar. Son 15 yıldır bunu çok daha net şekilde görüyoruz. Şeker deyip geçiyorlar, şeker deyip geçilmeyeceğini anladıklarında maalesef çok geç olmuş olacak. Çocuklarımıza, gelecek nesillerimize  ‘hediye!' olarak nişasta bazlı şekerin yol açtığı hastalıkları mı bırakacağız?

AKP en çok 'yerlilik ve millilik vurgusu' yaptığı dönemde bile ülke ekonomisini, üreticiyi ve emekçiyi hiçe sayan politikalarla uluslararası sermaye çevrelerine hizmet etmektedir. Sorsanız dünyaya karşı dik duruyorlar! Emperyalizme böyle mi kafa tutuyorsunuz?

Üretmeden tüketmeyi, Cumhuriyet'in ilk miraslarından olan büyük emeklerle kurulmuş fabrikaları satmayı, kendilerinden önce yapılanları kendileri için harcamayı, kamusal birikimleri pervasızca savurmayı gelenek haline getirmiş bir AKP iktidarı olmasaydı bugün çok farklı bir Türkiye'de yaşıyor olurduk.

Kendine yeten tarım ve hayvancılık ülkesiyken herşeyi ithal eden, samanı bile dışardan alan bir ülke haline geldik. Taşkömürü havzasına ithal kömür geliyor. İzlenen hatalı politikalar yüzünden ülkemiz işsizlik üssüne döndü, bu şekilde yerli ve milli olunmaz!

Üretmediğimiz için halkın üzerine yeni vergiler yükleyip, her gün yeni bir vergi icat ediyorlar, petrol fiyatları dünyada inse de çıksa da bizim ülkemizde sürekli artıyor, bu şekilde günü kurtarıyorlar, peki yarınlar ne olacak? Mustafa Kemal Atatürk boşuna ‘her fabrika bir kaledir' dememiş, Cumhuriyetin mirasını sata sata bitiremediler."

Çorum şeker mitingi dönüşünde ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Alacada M.Ö 13. yüzyılda Hitit Kralı IV. Tuthalia tarafından yapılan dünyanın çalışan en eski barajı ünvanına sahip Hitit Barajı'nı ziyaret ettiler. CHP'li Milletvekilleri dönüş yolunda antik çağ medeniyetlerine ev sahipliği yapmış olan Alaca Höyük, Boğazkale'de Hattuşa ve Yazılıkaya'yı ziyaret etmelerinin ardından Ankara'ya döndüler.

Editör: TE Bilisim