Ak Parti Belediye Başkan adayı Ömer Selim Alan Zonguldak Belediyesi seçimini kazanan isim oldu. Seçimin sonuçlanmasının ardından Ak Parti teşkilatında büyük coşku yaşandı. Madenci anıtında yapılan kutlamalarda Ömer Selim Alan Elmas TV mikrofonlarına ilk açıklamayı yaptı. Alan’ın ilk sözleri şu oldu;
“O kadar çok söylenecek şey var ki. Aklıma şu geliyor; bundan 4-5 ay önce yola çıkarken Zonguldak’ı çok seviyoruz dedik. Vatandaşlarımızın oyuna talibiz dedik. Allah nasip etti bu günü gördük. Ben tüm teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum. Şimdi yapmamız gereken çok iş var.  Bu seçimin kaybedeni yok, bu seçimi kazanan Zonguldak. Gerekirse uyumayacağız. Ben oy veren vermeyen tüm vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Gece günüz demeden projelerimizi hayata geçireceğiz, Zonguldak’ın yüzünü güldüreceğiz.
O günden bu güne gönüllü olarak çalışan Ak Parti’ye, gönül veren abilerime, kardeşlerime ablalarıma çok teşekkür ediyorum, onların desteğiyle kazandık.”

Milletvekili Polat Türkmen ise seçimin ardından şunları söyledi;
“Bizim sesimizi duydular, bizim mesajımızı aldılar. İnşallah Zonguldak hak ettiğini bulacak. Herkesi tebrik ediyorum. Zonguldak’a a hayırlı olsun.”
Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ise sonuçlarla ilgili şunları söyledi;
 “Bütün halkımıza çok teşekkür ediyoruz inşallah 1 Nisan’dan sonra Zonguldak çok farklı olacak tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.”
Ak Parti Merkez ilçe başkanı Mustafa Çağlayan, zafer bizimdir diyerek, bu başarı teşkilatımızın başarısıdır. dedi
Ak Parti il başkanı Zeki Tosun ise şu açıklamayı yaptı;
“31 Mart, bugün sözün bittiği yerdir. Bize bu zaferi yaşattıkları için, emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu saatten sonra iş yapmak için yola çıkıyoruz. Zonguldak’ı herkesin mutlu olacağı bir kent haline getirmek için çalışacağız.”
Editör: TE Bilisim