Pusula Gazetesi'nin haberine göre;

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkanı adayı belli oldu. Kulislerde MHP önceki dönem İl Başkanı ve Milletvekili Adayı Hamdi Ayan'ın MHP Genel Merkezi'ne çağrıldığı ve ‘Zonguldak Belediye Başkanlığı için adaylığını açıkla' talimatının verildiği öne sürüldü.

Zonguldak, AK Parti-MHP ittifakının olup olmayacağını konuşurken, MHP, yerel seçimlerde ittifakın olmaması halinde adaylarını belirlemeye başladı. 20 yılı aşkın süredir Zonguldak'ta siyaset yapan ve son milletvekilliği seçimlerinde 41 binden fazla oy alarak az bir farkla milletvekilliğini kaybeden Hamdi Ayan, iddiaya göre, MHP Genel Merkezi'ne çağrıldı. Genel Merkez yöneticileri tarafından Hamdi Ayan'ın yerel seçimler için hazırlıklara başlaması ve adaylığını açıklaması istendiği ileri sürüldü.

Hamdi Ayan, adaylığı konusunda şu ana kadar bir açıklama yapmazken, Ayan'ın Genel Merkez'e de Zonguldak'ta kamuoyunun ve halkın  isteği olması halinde bu göreve soyunmaya hazır olduğunu, kamuoyundan gelen talep doğrultusunda hareket edeceğini ve adaylığını şu anda açıklamayı düşünmediğini söylediği iddia edildi.

Editör: TE Bilisim