4 Temmuz 2017 tarihinde başlayan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) kongre takvimi sürüyor. Köy, belde ve şehir merkezi delege seçimlerini tamamlayan Devrek AKP İlçe Teşkilatı da kongrelerini Eylül ya da Ekim ayı içerisinde yapmayı planlıyor.

AKP Devrek İlçe Başkanlığı kongre tarihi yaklaşırken, başkan adayları da yavaş yavaş kendilerini gösteriyor. Mevcut başkan Serdar Kelebek'in kongrede karşısına, Devrek Belediye Meclisi Üyesi Şahin Aldıbaş, AKP İl Kurucu Üyelerinden Mustafa Taşçı, Recep Yüksel ve AKP Devrek Mahalle Başkanı olarak görev yapan Semih Kahhar aday olarak çıkması bekleniyor. Çünkü bu isimler de adaylıklarını iyiden iyiye açıklıyorlar.

 Kongre sürecinde AKP Devrek Teşkilatında bölünmüş bir tablo göze çarparken, Serdar Kelebek'in arkasında AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar'ın, Şahin Aldıbaş'ın da yanında Belediye Başkanı Mustafa Semerci'nin yer aldığı da gelen bilgiler arasında. AKP İl Kurucu Üyesi Mustafa Taşçı'nın yanında da halkın olması, adı olumsuzluklara karışmamış kırsal kesim insanlarının olduğu da gözlerden kaçmıyor.

Semih Kahhar adaylığa talip olduğunu belirttiği açıklamasında mevcut yönetime de suçlamalarda bulundu.

PARTİYE HİZMET VERENLER DIŞLANDI

Semih Kahhar: "Kurulduğu günden bu yana üyesi olduğum AK Parti Devrek ilçe teşkilatının metal yorgunluğunu gördükten sonra aday adayı olmaya karar verdim. İnsanlarla barışık olmayan sivil toplum örgütlerinin muhatap bulamadığı, insanların derdini sıkıntısını anlatacağı çözüm yeri olan partinin kapısının her gün kapalı olduğunu gördükten sonra AK Parti'ye hakaret edenleri bizim astığımız afişleri bayrakları indirenleri AK Parti'yi ele geçirme düşüncelerini gördükten sonra, gençlerin küstürüldüğünü, partiye hizmet verenlerin dışlandığını gördükten sonra, kuruluşundan bugüne kadar emeği geçenlerle küskünlerle barışıp birlik beraberlik içerisinde gece gündüz ilçemizde ve ilimizde ülkemizde, FETÖ'cülere karşı mücadele edip halkımızı refaha ulaştırabilmek için Devrek AK Parti ilçe teşkilatını gözde örnek bir teşkilat yapmak adına aday adaylığımı açıklıyorum" dedi.

ONUN BUNUN DEĞİL, HALKIMIZIN ADAYIYIM

Özellikle kırsal kesimde etkili bir isim olan, sevilen ve dürüst kişiliğiyle tanınan, Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP)'nin, kuruluşundan buyana 16 yıldır her kademesinde görev alan Mustafa Taşçı da, kendisinin delege bile yapılmadığını belirterek, "Canları sağolsun. Onlar istedi diye partimden vazgeçecek değilim. Garibanın, fakir fukaranın, köyüne yol, su, kanalizasyon yapılmasını bekleyen tüm insanlarımızın, ötelenen, hizmetleri yadsınan tüm Adalet ve Kalkınma Partili arkadaşlarımın sesi, gözü olmak, ilçemizin ve ülkemizin daha ileriye götürülmesi amacıyla başkanlığa adayım. Ben onun bunun adamı olarak değil halkımızın adamı olarak bu yola çıktım. Bizi, bu kutsal göreve layık gören tüm dostlarımıza, partililerime yürekten teşekkür ediyorum." diye konuştu. Aynı zamanda, Türkiye Muhtarlar Derneği Devrek Şube Başkanı olan Mustafa Taşçı, Devrek'in, köylerin ve insanların sorunlarını çok yakından bildiklerine işaret ederek, bu sorunların üstesinden gelebilmek için ekibiyle birlikte var güçleriyle çalışacaklarına, değindi.

     Taşçı şöyle konuştu; "AK Parti milletimiz halkımızın talepleri, beklentileri, umutlarının bir tezahürü olarak ortaya çıkmıştır. İlk günden beri siyasetteki yerini hep milletin durduğu yer olarak tarif etmiştir. AK Parti'yi var eden de bu umuttur. Bu umudu diri tutmasıdır. 15 yılda Türkiye'nin gündemi, öncelikleri, sıkıntıları, beklentileri değişmiştir. Değişmeyen yegane şey tüm bunları karşılayan tek partinin AK Parti olduğu gerçeğidir. AK Parti demokrasinin, değişimin teminatı, reformun adresidir."

      Başkan adayı Taşçı açıklamasını şöyle tamamladı: "Adalet ve Kalkınma Partimizin Devrek ilçe kongresi partimiz, milletimiz, demokrasimiz, dünyanın dört bir yanındaki tüm dost kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum."

AKP Devrek İlçe Başkanlığı için çok sayıda aday olması demokrasinin bir gereği olarak görülürken, önemli olanın kongreye çok adayla girileceği mi yoksa genel merkezin bir adayda karar kılacağı mı sorusu merakla yanıt bekliyor. İşte tam bu noktada AKP Devrek'te böyle zorlu bir sınav verecek.

AKP, kongre takvimini 4 Temmuz Salı günü belde kongreleriyle başlatmış ve 19 Ağustos-12 Kasım'da ilçe, 2018 yılı şubat ayının sonuna kadar da il kongreleri tamamlanmış olacak.

Editör: TE Bilisim