Anlamak mümkün değil. Demek ki gerçekten doğru yoldayız. Bizi eleştiren o malum gazeteciler, eğer bir gün bizi eleştirmiyorsa bilin ki ya o gazeteye maddi destek sağlamışımdır, ya da Ömer Selim Alan kötü yola sapmıştır” sözleri geldi. 
Ali Rıza Tığ’ın Ömer Selim Alan’a karşı yaptığı muhalif yayınlarının ardından okey masasına yancı olmasına giden süreç kafaları karıştırırken, Ömer Selim Alan hakkında önce ‘Kancı’ sonra ‘zamcı’ benzetmelerini yaparken şimdi nasıl ‘yancı’ olduğu merak konusu oldu.
“ZAMCI SELİM”
“Ali Rıza Tığ 16.11.2020 tarihinde kaleme aldığı köşe yazısında şu ifadelere yer verdi; 
Zonguldak Belediyesi'nin su fiyatlarına zam yapacağı söylentisi bile kamuoyunda rahatsızlık yarattı.
Böylesi hassas bir dönemde, Corona Virüs sürecinde suya zammı düşünmek bile kent insanı adına bir felaket.
Niye zam yapıyoruz suya? Efendim maliyetler, genel giderler.
Almasaydı o kadar gereksiz adamı belediyeye.
Bütçeyi cadde ve sokaklarda boş gezenlere harcamasaydı.
Şimdi o suya yapacağı zamma ihtiyaç duymayacaktı.
Şimdi suya yapılacak bu keyfi zamdan sonra Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın adı 'Zamcı Selim'e çıkar.
'Kancı Selim'den sonra 'Zamcı Selim' yakıştırması hiç iyi olmaz!
Tamam, bal tutan parmağını yalasın! Ama sadece parmağını yalasın!
Bala dokunmasın! Sonra adı 'Balcı Selim'e çıkar!
Bu işin sonu gelmez!”
YÜZDE 30 ZAMMA KIYAMETİ KOPARIYORDU YÜZDE 190 ZAMMA SESSİZ KALDI
Suya yapılan yüzde 30 zammın ardından Ömer Selim Alan’ı o dönemsert dille eleştiren Ali Rıza Tığ, bu yılın başında suya yapılan rekor zam karşısında tek bir yazı kaleme almadı. Ali Rıza Tığ’ın Ömer Selim Alan’ı eleştirdiği diğer konuda göreve geldiğinde işe aldığı 300 kişi oldu. Ali Rıza Tığ “aşkanın özel işlerini gören personele mesai yazılıyor” diyerek Ömer Selim Alan hakkında yolsuzluk iddialarında bulunmuş, “Selim, sen de ne Zamcı çıktın arkadaş! İndiriyor, kaldırıyor, öyle geçiriyorsun!” diyerek köşe yazısında çirkin imalara yer vermişti.
"BEDELİNİ BEN ÖDEDİM, ARTIK BENİM ASKERİM"
Ali Rıza Tığ o dönemde Ömer Selim Alan’a yakın gazetecileri de sürekli hedef tahtasına koyan yazılar kaleme alıyordu, Tığ; “Ömer Selim Alan, gazetecilerin askerlik bedelini ödediği gazeteci gibi olmasını istiyor.
"Bedelini ben ödedim, artık benim askerim" diyor.
Keşke o gazeteci, askerlik bedelini Belediye Başkanına ödeteceğine kendisi ödeseydi ve bugün Zonguldak'ın askeri olsaydı!” ifadelerine yer vermişti.

“HAYRULLAH BAŞKAN OLSA…”
Ali Rıza Tığ Ak Partiden Hayrullah Tıfıl belediye başkanı olsaydı Zonguldak’a aynı çalışmaların yapılacağını iddia ederken o dönemde Özel Halk Otobüsü işletmecesi olan Akın Kavi’ye Ömer Selim Alan tarafından haksızlık yapıldığını yazarken “Akın Kavi, sahibi olduğu televizyonda Ömer Selim Alan-Mustafa Çağlayan kapışmasında Alan'dan yana tavır alsaydı bu işler olmayacaktı.
Yani Belediye Başkanı ile iş adamının kavgasının faturasını Zonguldak halkı ödüyor.
Diyeceksiniz ki, dere ıslahı yapılıyor, liman projesi yapılıyor.
Diyeceksiniz ki, lavuar alanı yapılacak, millet bahçesi olacak.
Hayrullah kızacak ama, AK Parti'nin Belediye Başkanı Hayrullah Tıfıl olsa, bunlar yine olurdu!
Çünkü Ankara ve İstanbul gitti.
Eldeki AK Partili Belediyeler desteklenmeliydi.
Bizim tavsiyemiz şu: Parti büyüğü olduğunu düşünenler, kendini parti büyüğü sananlar, o konumlarda oturanlar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a mutlaka müdahale etmeli” ifadelerine köşesinde yer vermişti.
ÖMER SELİM ALAN’I ARABASIYLA GEZDİRİYOR! ANKETİN PARALARINI KİM ÖDEDİ?
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a ve özel hayatına atıfta bulunarak yazılar yazan Ali Rıza Tığ bir sürü sonra Ömer Selim Alan’ın okey masasında yancılık yaparken görüntülenirken yine Ömer Selim Alan’ı oturduğu siteden arabasıyla alıp gezdirdiği öğrenildi. Yine dün kötü olan Ömer Selim Alan bugün Pusula Gazetesi’nde ankette yönlendirmeli sorularla yüceltilmeye çalışılırken bu anketlerin parası belediye kasasından mı yoksa Ömer Selim Alan’ın kendi cebinden mi ödendiği merak konusu oldu!

Editör: TE Bilisim