Zonguldak Belediye Meclisi'nin Bağımsız Üyesi Turhan Demirtaş, geçtiğimiz Cuma günü yapılan belediye meclisi toplantısında kesin hesaplara neden ret oyu verdiği hakkında yaptığı açıklamada; "104 milyon net gelir var. Buna göre, resmi tatil günleri dışında belediyeye, ortalama her gün, 410 bin lira para gelmiş. Dikkatinize sunarım, her gün. Nerede bu para?" ifadelerini kullandı.

"26 MİLYON LİRA ALINMAYAN PARA VAR"

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Önce; 3'ü CHP'li, 2'si AKP'li 5 kişilik Denetim Komisyonu üyelerinin oybirliği ile kabul ettikleri raporda yazılı tespitlerden ve kesin hesap bilgilerinden bazı başlıkları hatırlatmak istiyorum;

- Belediyemizce işletilmekte olan açık otoparklarda, tahsilatların düşük olduğu, Belediye Meclis Kararı dışında yüksek sayıda ücretsiz kullanımların olduğu,

- Yap-işlet-devret modeliyle işletilen ve ciro paylarından belediyemize gelir gelmekte olan tesislerle ilgili takiplerin yapılmadığı,

- Emlak İstimlak Müdürlüğü bünyesinde tahakkuku oluşturulan Belediyemiz alacaklarının yüksek miktarda olduğu, tespit edilmiştir.

Tahakkuk eden, alınması gereken paralardan, kira gelirinin yüzde 54'ü, Ecrimisil gelirinin yüzde 49'u, idari para cezalarının ise, yüzde 17'si alınmış.

Tahakkuk ettiği halde, 26 milyon lira alınmayan para var. Çok büyük para...

Özellikle de, idari para cezalarının tahsili; sorumluluk duyan, adamına göre hareket etmeyen, ciddi yönetim iradesi gerektiriyor.

104 milyon net gelir var. Buna göre, resmi tatil günleri dışında belediyeye, ortalama her gün, 410 bin lira para gelmiş. Dikkatinize sunarım, her gün. Nerede bu para?

24 milyon personele, 29 milyon cariye, 60 milyon da yatırıma, toplam 103 milyon lira harcanmış.

"KEYFİ İŞLERE HARCANMIŞ"

Yatırıma harcanan 60 milyona (önceki birimle 60 trilyona) baktığımızda, Zonguldak'ın önünü açacak kalıcı hiçbir iş görünmüyor. Kentsel dönüşüm yok. Trafik çözümü, otopark yapımı yok. Ucuz arsa üretimi yok. Ucuz konut yapımı yok. Halka harcanması gereken, tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan paralar, önceliği olmayan, çiçek böcek, incik boncuk keyfi işlere harcanmış.

"BELEDİYE İYİ YÖNETİLMİYOR"

İrade yok. Disiplin yok. Ciddiyet yok. Planlı- rogramlı çalışma yok. İşler; saldım çayıra, Mevla kayıra yürüyor.

Neyi hedeflediği belirsiz, kentin sorunlarına ilgisiz, gününü gün etme peşindeki bu yönetiminin icraatını ve hesaplarını onaylamam; keyfiliğin aynen devam etmesini istemek olurdu.

Kesin hesaplara o nedenle ret oyu verdim."

 

Editör: TE Bilisim