Ak Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan Zonguldak Belediye Meclisinde karar çıkmamasını olumsuz olarak değerlendirdi.

Temmuz ayında yapılacak olan birleşim de CHPlilere çağrıda bulunarak bu kararın oy birliği ile çıkması  çağrısında bulundu.

İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Dün meclisten karar çıkmamasını olumsuz olarak değerlendiriyorum. Önemli olan şöyle bir akılla üretime yönelik üretime dönük bir girişim var öncelikle bu girişime sebep olanları destek olanlar tebrik etmek teşekkür etmek ve bir ilerisinde geçip destek olmak yakışır.

Muhalefet yerini beğenmemiş olabilirler farklı bir yer önerebilir veya önermeden farklı bir yere yapılmasını isteyebilirler bunlar doğaldır. Muhalefetin görevlerindendir. Muhalefet edebilmek fakat şu şekilde değerlendirmek lazım. Zonguldak'ta yer problemi özellikle merkezde yer problemi yaşadığın herkes biliyor. Sayın valimiz üzerinde çalışmış Murat bey işin başına gelmiş çok ciddi emek vermişler ve bu şekilde heba edilmemesi gerekiyordu şu anda tartışmalarla eylemlerle uğraşırılmaması gerekiyor. Bu kararın derhal bir an önce alınıp kavgasız gürültüsüz fikir birliği ile ortak akılla değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. İnanıyoruz ki buradan bir çağrımız olsun. Kıymetli Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyelerine Temmuz ayında ve bir daha ki ay bu kadar tekrar mecliste gelsin ve oybirliği ile çıksın. O haklı bu haklı diyerek tartışmalarla hiç kimseye fayda getirmez. Şehrimize de fayda getirmiyor. Dünkü tartışmalar mecliste bunu göstermiştir. Bizim her alanda üretime ihtiyacımız var. Üretimle ilgili fikirlerinizi düşünceleri de bir araya gelirsiniz konuşursunuz söylersiniz bunun yolunu arayabilirsin. Bu şekilde bir el birliği ile akıl birliği ile bu işi yapmamız gerektiğine inanıyoruz.

Şu anda biliyorsunuz ki Zonguldakta bir tarih yaşanıyor. Ama bunu hiç kimse farkında değil neyi konuşuyoruz bugün basın mensupları gelmiş bize dünkü tartışmayı soruyor.

Böyle tartışmalar ile  Zonguldak 1 santim daha iyi ileriye gidemez.

Her yapılan proje ile ilgili ortak akıl aranıyor. Bu kararlar öncesinde görsel olarak sunuluyor. Şu anda sahil projesi daha önce sunulmuştu toplantıda tüm il başkanları vardı ve tüm İl başkanları davet edilmişti gösterilmiş, destek istenmiş ve sonucunda şu anda Zonguldak'ta bir tarih canlanıyor. Hep birlikte bu tarihe şahitlik ediyoruz. Bunu hiç kimse konuşmadı bence yanlış yapıyoruz. Şehre menfaat sağlayacak şekilde ortak akılda buluşmalıyız. Ben bu konuda o haklı bu haksız da girmeden Temmuz ayında bu işin Maden Makineleri Üretimi için veya farklı üretimi için Sanayi orta ölçekli Sanayi için ortak akılla oybirliğiyle geçmesini temenni ediyoruz. Zonguldak Belediyesi'ne Zonguldak Belediyesi meclis üyeleri tüm meclise bir dahaki ay bunu oybirliği ile Zonguldak'a kazandırmak yakışacaktır. Tartışmaların ötesinde bu ancak bu şekilde tatlıya bağlanabilir. Gelin oy birliği ile üretim için Zonguldak'a bir yer kazandıralım" dedi.

Editör: TE Bilisim