Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim tarihinin 24 Haziran olarak açıklamasının ardından Zonguldakspor'un eski tribün liderlerinden Kanat Tan, milletvekili adaylığı hakkında bir basın açıklamasında bulundu.

Tan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Sizlerinde bildiği gibi ülkemizde 24 haziran 2018 günü erken seçim kararı alınmıştır. Öncelikle alınan bu kararın vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Bir süre önce,her zaman ülkemizin en güzel kenti olarak hissettiğim Zonguldak için bağımsız milletvekili adayı olacağımı belirtmiştim.Bu kararı almamda beni motive eden en önemli unsur memleketimizin sahipsiz olması idi.Her zaman memleketimize sahip çıkacak birileri vekil olmalı diye düşündüm,burada isimlerin hiç bir önemi yoktu.Yani ben yada bir başkası,yeter ki Zonguldak sevdalısı.

Bu amaç doğrultusunda planım,gerek profesyonel danışmanlar ile stratejik çalışmalar yapmak  gerekse kapı kapı dolaşıp kendimizi ve yapacaklarımızı anlatmak,sonrasında da sizlerden alacağım destek ve güven motivasyonu ile seçimlere girmek idi.

Ancak bu son dakika haberi gibi bize bildirilen seçim kararı neticesinde, tüm bu planlarımı gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğum maddi kaynak ve manevi süreye ne yazık ki sahip olamıyorum.

Belki maddiyat bir şekilde çözülebilirdi, ancak zaman bu kadar kısıtlı iken yapacağım çalışmaların yeterli olmayacağını bildiğim için milletvekili adaylığımı bir süre askıya almış bulunmaktayım.

Bu zamana kadar bu süreçte harcamış olduğum maddi manevi her şey sonuna kadar memleketim insanlarına helal olsun.Başta ailem olmak üzere,bana destek olan yerli yabancı basın mensuplarına,arkadaşlarıma dostlarıma ve stadyumda bile pankart açan ŞANLI ZONGULDAK TARAFTARLARINA çok teşekkür ediyorum.Lütfen sizler de haklarınızı helal ediniz.Sizlerden gördüğüm bu destek,ömür boyu gurur duyacağım bir miras kalacak üzerimde.

Son olarak,unutmayın biz bir meşale yaktık,küçük hayaller ile başlayıp büyük adımlar attık,tek sermayemiz kalbimizdeki memleket aşkı,dürüstlüğümüz ,kişilik ve karakterimizdi.Bu süreç bir çok kişiye çok şey gösterdi.Tüm siyasi partiler , Zonguldak'ın ihtiyaç duyduğu asıl vekillerin;  kişiliği ve karakterini makamlardan  yüce tutacak,memlekete  ve sorunlarına sahip çıkacak kişiler olması gerektiğini gördü. Zira,Hz. Ömer in dediği gibi,"kişiliğini makamdan alanlar,makamdan sonra kişiliksiz kalırlar"

Umuyorum ki bu seçimlerde siyasi partilerimizin aday gösterecekleri kişiler makam mevkii değil Zonguldak sevdalısı kişiler olacaklardır."

Editör: TE Bilisim