TBMM İdare Amiri ve MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Zonguldak'a gelerek MHP İl Başkanı Varol Demirköse'yi parti binasında ziyaret etti. Ziyarette İl Başkanı Varol Demirköse'nin yanı sıra, Başkan Yardımcıları ve partililer de hazır bulundu. Erkan Haberal, parti binasında ilk olarak kongre süreci ile ilgili konuştu. İlçe kongrelerinin tamamlandığını belirten Haberal; "Samsun'un İlkadım ilçesinde başlattığımız kongreler, ki İlk adım önemliydi bizim için isminden dolayı ve Cumhuriyet'in kuruluş ve kurtuluşundan dolayı İlkadım'dan başladık. Zonguldak'ta da devam etti. Bütün ilçe kongrelerimizde bitti." dedi. 

MHP İL KONGRESİ 18 EKİM'DE YAPILACAK

TBMM İdare Amiri ve MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, İl Kongresinin de 18 Ekim tarihinde yapılacağını açıkladı. Haberal; "18 Ekim'de yapmamızın nedeni şu; bu hafta perşembe günü meclis açılıyor, ondan sonra mecliste organizasyonlar var. Sonrasında belli büyük illerde kongrelerimiz var ve Anadolu'da ki bütün şehirlere başlıyoruz. Yaklaşık Ekim ayı sonu itibari ile 51 vilayetimizin il kongrelerini bitirmiş olacağız. Böylelikle hiç başka kongre yapmamış olsak dahi 14 Mart 2021'de yapacağımız büyük kurultayı yapabilecek duruma geleceğiz. Çoğunluğu sağladığımız için sanırım Kasım ayı sonunda Yüzde 80'lere yüzde 90'lara gelmiş oluruz. İl bazında diğer illerimizin kasım ayına uzamasının sebebi, atamaları olduğu illerimiz var, Güneydoğu’da belli illerde belli teşkilatlanmalarımız var. Yasal olarak 3 ay süre var. Kesin olan bir şey var ki Ekim ayı sonu itibari ile kongreleri diğer illerde hiç kongre yapmasak dahi 14 Mart 2021 tarihinde büyük kurultayımızı inşallah yapacağız." ifadelerine yer verdi.

"KONGRELERİMİZ GAYET BAŞARILI GEÇTİ"

Zonguldak'ın kongre sürecini değerlendiren Haberal, Divan Başkanlığı yapan MYK Üyesi Murat Kotra'nın başarısına da dikkat çekti. Haberal; "Zonguldak ilinin ilçe kongreleri bitti, hepsini de takip ettim. Zonguldak'ta sizin de değindiğiniz gibi belki aykırı sesler demeyelim de, eleştiriler, muhalif yaklaşımlar vs her zaman oluyor. Bu sadece Milliyetçi Hareket Partisi içinde değil, bütün partilerde, yerel teşkilatlarda aynı tartışmalar olur. Ama sonuç itibari ile baktığınız zaman Zonguldak başarılı bir grafik izlemiştir. Kongrelerimiz de gayet başarılı geçmiştir. Katılımlar yerinde olmuştur ve birleştirici olmuştur. Divan Başkanlığı yapan Murat Kotra arkadaşımız bence çok başarılı. Tecrübeli bir arkadaşımızdır, Milliyetçi Hareket Partisinin özünden yetişmiş, İstanbul teşkilatımız da uzun dönemler çalışmıştır. MYK üyemizdir, Zonguldak’ın evladıdır. Bir dönem önceki Zonguldak’ın ilçe kongrelerinde de beraberdik. İl kongresinde de vardı yanlış hatırlamıyorsam. Devamlı beraber olduğumuz bir arkadaşımızdı. Divan başkanı olarak daha güzel bir yönetim sergilemiştir. Tek adayla gitme konusuna geldiğimizde, 2023 yılındaki seçimler bizim için çok önemli. 2021’de ki kurultayımız 2023’ün başarısını şekillendirecek kurultay olacak. Bunun üzerine çağımızın vebası bu kovid-19 salgını gelince, pandemi kuralları içinde mevcut arkadaşları ayrıştırmak yerine birleştirerek, tek çatı altında toplayarak kongre sürecine gittik. Türkiye’nin her yerinde böyle yapmadık ama. " diye konuştu.

DEMİRKÖSE'YE TEŞEKKÜR

TBMM İdare Amiri ve MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, MHP İl Başkanı Varol Demirköse'ye de teşekkür ederek; "Sayın Başkana burada teşekkür etmek istiyorum. İki tane seçimden sonra birleştirici bir rol üstlendi. Zaten geldiğinden beri camiamızı da ciddi bir şekilde toparladı. Değişiklikler oldu; Ben Ankara milletvekiliyim, hayatım Ankara’da yöneticilik yapmakla geçti. Akabinde MYK'da 3 dönem yöneticilik yaptım. Bu bir bayrak değişimidir, kan değişimidir. Diğer arkadaşlar da küsmez, Zonguldak’ta da bir küsme olmadı. Arkadaşlar hep beraber el ele verdi. Katılıma baktığımız zaman katılım da güzel. Hareket güzel. Siz şimdi burada durduğunuz zaman divan başkanı olarak ortamı görebiliyorsunuz. Bir de alanı biliyorsanız, memleketinize gelmişsiniz baktığınızda. Zonguldak'ta işler iyi gidiyor deme şansınız var. Ben söylüyorum, Zonguldak'ta işler iyi gidiyor. Ben günlük takip ediyorum. Ulusal basının yanında takip ettiğim yerel medya Zonguldak. Teşkilatlarımız, başkanlarımız gayet güzel çalışmalar yapıyor." ifadesini kullandı.

Demirköse'nin kongrede tek aday olacağını söyleyen Haberal; "Varol Demirköse'yi tek başkan adayı olarak şu anda ben ilan ediyorum. Zaten biz Zonguldakla ilgili Genel Merkez olarak ilçelerde ve ilde tek adayla gitme kararı almıştık. Varol Başkan, 18 Ekim 2020 tarihinde MHP’nin tek adayı olarak Zonguldak il başkanıdır." dedi.

GÜNDEM YOĞUN GEÇECEK Mİ?

Yasama yılında yapılacaklar ile ilgili konuşan Haberal; "Gündemimiz çok fazla. Geçen dönemden bekleyen benim bildiğim beş tane yasa tasarısı var. Tarım ile ilgili var, ekonomi ile ilgili var, İçişleri Bakanlığı'nın güvenlik yasası var, bekçiler yasasının bir kısmı var, şuan da bekleyen, yine toprak reformu ile ilgili yasa var. Zaten açılır açılmaz 20 gün sonra bütçe görüşmeleri başlayacak. Biliyorsunuz şu an zaten ekonomide ciddi bir baskı altındayız. Nasıl baskı altındayız? Bu hastalık iç dinamikleri yanında bir de coğrafyamızda şekillenen şu anki dış ilişkilerdeki konumumuz bizi büyük emperyalist güçlerin hedefi haline getirdi. Bir pazar günü dolar, Euro artıyorsa borsa düşüyor, altın yükseliyor, bir anda tam tersine dönebiliyorsa, piyasalar kapalı iken diyorum demekki zaten biz ateş altındayız. Bir saldırı var. Bütçe çok önemli, önümüzdeki 1 yılın bütçesini yaparken biz bu belirsizlikler ile uğraşacağız. Eşsiziz, evet eşsiziz. Baktığınız zaman diğer ülkelerin yaşadığı sıkıntıların yüzde 80'ini yaşamadık. Onların ekonomik doygunluğuna sahip olmamıza rağmen." cümlelerini kullandı.

"CUMHUR İTTİFAKI TÜRKİYE İÇİN GÜZEL ŞEYLER YAPILACAĞININ GÖSTERGESİDİR"

TBMM İdare Amiri ve MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Cumhur İttifakı ile ilgili de görüşlerini aktardı. İttifak içinde hiçbir sorun olmadığını vurgulayan Haberal; "Herkesin beklediğinin ötesinde çok başarılı gidiyor. Bir defa Cumhur İttifakı amacına ulaşmıştır. Türkiye Cumhuriyeti devletinde muhalefet ile iktidarın yanyana geldiği zaman Türkiye için güzel bir şeyler yapacağının somut göstergesidir, bu birincisi. İkincisi, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Genel Başkanımız Cumhur İttifakının amacını doğru yoluna sokmuş, bu istikamette herkesi yürütmektedir. Allaha şükür gayet iyi gidiyoruz, çok uyumluyuz. Hele Ankara’da çok uyumluyuz, Mecliste çok uyumluyuz. Bakın ben Meclis Başkanlığı divanında MHP’yi temsil eden iki üyeden bir tanesiyim. Aynen böyle bir masanın etrafında oturduğumuz zaman tüm kararları ortak olarak alabiliyoruz. Bütün bu kararların altında hepimizin imzası var ve bütün bu kararların önünde Türkiye ve Türk milleti var. Bu kadar net. Hiçbir sıkıntımız yok." dedi.

"TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ'NİN TÜRKİYE'NİN ALEYHİNE ÇALIŞMASINA KIZIYORUZ"

Son olarak Türk Tabipler Birliği ile ilgili görüşlerini aktaran Haberal; "Biz doktorların siyasete girmesine kızmıyoruz. Biz Türk Tabipler Birliği’nin kendini temsil ettiğini iddia ettiği bir grubun Türkiye’nin aleyhine çalışmasına, hainlik yapmasına, devleti, milleti arkadan vurmasına, terör örgütüye beraber hareket etmesine kızıyoruz." diyerek konuşmasını sonlandırdı.


HABER: ORHAN AKYÜZ

Editör: TE Bilisim